9 Şubat 2014 Pazar

THE VAMPIRE DIARIES 5. SEZON 13. BÖLÜM

TVD sen ne hallere düştün. Şu an resmen düşüşünü izliyorum. Böyle bir dizinin katledilişini benim için gerçekten üzücü ki TV dünyasının en sevdiğim karakterlerinden bazılarıyla bu diziyle tanışmıştım. Geçmişte öyle senaryo öyle bir kurgulanırdı ki "helal olsun ne yazmışlar be" derdim , şimdi de "helal olsun iyi batırıyorlar" diyorum. Galiba muhteşem yükselişlerin düşüşleri de muhteşem oluyor. ABD'de düşmeye başlayan reytinglerden bunun göstergesi oluyor.Bu siteden  5 yıllık reytingleri inceleyebilirsiniz ama özetle bu bölüm 5. sezonun en az izlenen 3. bölümü olmuş. Ayrıca 100. bölüm itibariyle izleyici sayısında bariz bir azalma var. Eh müstahak haliyle  14. bölüm 27 Şubat'ta yani 2 haftalık ara var bakalım dönüşte düşmeye devam edecek mi? Yoksa biz beğenmeyenlere söylediklerimiz ger aldıracak kadar güzelleşecek mi?
Bu arada aradan dönüşten itibaren bölüm analizlerini düzenli yazamayacağımı belirteyim. Ayrıca sinir olmaya devam edersem hiç bölüm analizine girmeyip finalde toplu bir yorumda yazabilirim. Bir de aşağıda bölümü anlatma yerine yersiz bulduğum yerleri açıkladım. İzlemeyenler için tavsiye edilmez. Bolca SPOİ içerir.

İlk olarak  ben ne Stelena ne Delena taraftarıyım ama şöyle bir mevzu var ki artık ne Stelena var ne Delena var sadece 4 yıldır gram akıllanmayan insanları Elena bedenine girip kandıran ve Stefan'ı Elena kimliği altında kafalamaya çalışan Katherina var. Şu an yazarken bile kötü görünüyor. Eh bu durumda iki taraflı fanlarında kızması normal. Lakin Stelenacılardan sevinenler varmış diyorlardı o duruma ne açıklama yaparım bilemiyor.

2. olarak Klaus-Caroline meselesi var ki resmen fanların hiçe sayıldığı bir durum. Adamlar resmen her gün Dünya gündemine bu konuyu taşıyıp,dilekçeler yazarken bu bölümde Caroline Klaus'u çizdiği atı kırpma makinesine attı. Bariz bir şekilde ilişki umutlarına uzun bir süre elveda dedik. Şahsen bu ilişkiyi desteklesem bu bölümden sonra diziyi adda gönderirdim. 

3. olarak 2 bölümdür üzerine kurulan hikaye Katherina'nın Elena'nın bedenini ele geçirmesi Damon'u kötü hallere düşürmesi,Stefan'ı elde etmeye çalışması tamam her şeye tamam dedim. Ama Bonnie'nin Katherina'nın öldüğü gördüğü halde içinden geçmeyişini anlamlandırmaya çalışmamasına çok şey derim. Katherina sonradan insan olmuş olsa bile görsel ikiz ve gezgin olması onu doğaüstü yapıyor ve Bonnie'nin içinden geçmesini gerektiriyor. Bonnie ise "ya bu Katherina neden benim içimden geçmedi ya da ben onu neden etrafta görmüyorum" demiyor. Hadi bunu da geçtim herhalde "Katherina biraz daha böyle takılmak istiyor." düşündü arkadaş. Peki Katherina'nın öldürdüğü gezgin neden Bonnie'nin içinden geçerken intikam almak için bir şeyler söylemedi. Yani Bonnie ile Katherina beraber değiller mi çoğu zaman Mia bunu hiç mi anlamadı. 
Yani bu durumda ya senaristler bize mantıklı bir açıklama yapacak ya da dizinin en büyük mevzusunun saçma bir durumun üzerine kurulduğu gerçeği ile yüzleşeceğiz.
(Elena Gilbert olmadığından beri...)

4.sü Matt ve Tyler'ın Nadia olan mevzusu çok mu havada kaldı ne? Tyler'ın Matt'in "Nadia benimle Katherina hakkında konuşmak istiyor"demesine gerçekten inanmışsa kocaman bir yuh çekerim. Yani Tyler bu kadar salak olamaz değil mi? Yani sonuçta Klaus'un arkasından gidip ondan intikam almayı planlayan arkadaş biraz daha zekice davranmalı değil mi? Adam durup Enzo-Katherina ve Matt ne alaka demez mi? Ve Nadia olay yerini terk eder etmez koşup Matt'ın yanına mı gitmeli biraz beklese ölüm müydü yani?

Ve son olarak Karma  diğer adıyla Julie Plec neden hep Damon'u bulmak zorunda. Yani o kadar kötü  olan Katherina çatır çatır isteklerine kavuşurken Elena neden bedeninden oluyor burada neden karma işlemiyor. Ama Damon iki kötülük yapmayı görsün hemen başına bir iş geliyor. Ama o karma başkalarına hiç işlemiyor.

Yani son 3 bölümdür beklentilerimi yerle bir eden bir dizi oldu. İlerisi ne getirir bilinmez ama yolu yol değil The Vampire Diaries'in.

9 yorum:

  1. Saçmaladılar diye izlemeyi bırakmıştım, saçmalık dozu iyice artmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyisini yapmışsın. Şimdi izlesen iyice uçtu.

      Sil
  2. Bu hafta biraz zaman bulunca 2 3 bölümünü izledim de kesinlikle haklısın. Original lerin diziden çıkışıyla birlikte dizi çöktü. Sezon finalinden ziyade dizi finali yapmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Özellikle Katerina kısmı iyice sıktı. Bu arada The Originals'e başladım haftasonu ve çok beğendim. Kadrosu ve bayıltmadan ilerleyen senaryosuyla vakit geçirilebilecek bir dizi gibi geldi. Dilerim bu diziden Originals e adam kaydırmazlar. Bütün oyuncularıyla öyle bıktırdılar ki bir de o diziyi bozmasınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi 6. sezon onayı almıştı galiba. Tek umudum düzelmesi bakalım artık. The Originals'e bende bayılıyorum kökenler başlı başına efsane :) Konu da şimdilik iyi gidiyor. Originals'e temelli adam kaydıracaklarını sanmam bölümlük belki. Lakin büyük bir fan kitlesi Caroline-Klaus birleşmesi için Caroline'i The Originals'e yollamaya hazır. Ama bu ısrarlara rağmen yapacaklarını sanmıyorum.

      Sil
  3. Ben izlemeye devam ettim ve gerçekten devam etmemin hakkını verdi 18. bölümü izledim şimdi çok güzeldi paul wesley nin yönetmenliğini begendim. Senin yorumlarını gerçekten merak ediyorum en kısa zamanda izlemen dileğiyle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben uygun zaman dilimi bulamadığım için bayağı geri kaldım. Bu bölümden ötesini izleyemedim en kısa zamanda izleyip yorumlamak istiyorum tavsiyen üzerine :) Wesley'in yönetmenliğini ben de merak ediyorum

      Sil
    2. İzlendiğinde seninle görüşlerimi paylaşmak isterim

      Sil
    3. Biraz geç olsa da mutlaka izlediğimde paylaşım yaparım :) O zaman görüş alışverişi yaparız :)

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil