16 Şubat 2014 Pazar

TEEN WOLF 3. SEZON 18. BÖLÜM

Kahrımdan öldüğüm bölümdür. O kadar ki kaç gündür bölüm yorumunu bile yazamadım. O yüzden böyle uzun bir gecikme yaşandı. 
Spoiler...
Stiles uyurgezerliği münasebetiyle uyandığında kendini bir bodrum katında,ayağı yaralı vaziyette bulur. Scott'u arar. Ekip toplanır ve Stiles'i aramaya başlar. Lydia ise gaipten duyduğu sesler vasıtasıyla onları akıl hastanesine yönlendirir.


 Stiles bu arada yüzünü göremediğimiz bir adamın ona oynadığı zihin oyunları ile mücadele etmektedir.Bu adamın Stiles'e sorusu "Herkeste vardır ama kimse kaybedemez"dir. Stiles bu mücadeleye girişmen aslında olduğunu sandığımız bodrum katının boş çıkmasıyla dumura uğrarız.

Ardında Ajan Mccall ipuçlarını değerlendirir ve Stiles'i ormanda bulur. Stiles'in durumu annesinde var olan frontotemporal demans hastalığına sahip olduğunu yönündeki şüpheleri arttırır ve teste girer. Bu hastalık çeviride atrofi olarak da geçmiş.Atrofi  normal büyülükte bir organın,dokunun,hücrenin küçülmesidir. Stiles'in hastalığı ise direkt beyinde olan küçülme. Detaylar için buraya ve buraya bakabilirsiniz. Yalnız Stiles teste girmeden Scott ile duygu yüklü bir konuşma yapar.

Konuşmanın özeti...
-Gençlerde görülebilen tek bunama türü. Tedavisi de yok.
-Stiles, eğer sende varsa bir şeyler yaparız. Bir şeyler yaparım.
Sanırım en dokunaklı anlardan biriydi. 
Tabi test sonuçları Stiles'in hastalığının başladığı yönündedir.
Ama daha kötüsü yüzünü göremediğimiz adam tekrar Stiles'e musallat olur ve sorunun cevabını ister. Stiles sonunda cevabı verir. GÖLGE... Böylelikle adam yüzündeki bandajları açar ve Stiles'in kendisi olduğunu görürüz.

Derek ise Kira ile konuşup Barrow ile yaşadıkları olayda  Barrow'un nigutsunenin  gücünü Stiles'e sokmak için Kira'nın tilki ateşini kullandığını öğrenir. Scott ile konuşmaya gider. Bu mevzuya geçmeden annesi ile konuştuğundan bahseder. Annesinin aslında burayı koruduğunu da söyler. Bu konuşmanın sonu onlar Stiles'in içindeki kötülükten onları korumaya çalıştığı sonucu götürür. Hastanenin çatısına çıkarlar ve Stiles'in  kaybolduğu kablolarla yapmak üzere olduğu şeyi fark ederler. Ve nigutsunenin Stiles'in bedenin tekrar ele geçirmesi ile bu kablolar harekete geçer. Elektrikler gider, gelir,gider...
Stiles daha doğrusu içindeki pislik aheste aheste hastanede dolaşır. Karşısına Kira'nın annesi çıkar. Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım her ne kadar Stiles'in bedenini karanlık bir ruh ele geçirdiği için kızgın olsam da, bu sahnenin çok hoşuma gittiğini inkar etmeyeceğim. Stiles'in psikopat halleri bile ayrı bir güzel olmuş. Oyunculuk becerisinden.

Özetle bu sahneye ve Stiles'e puanım tam. Üstelik sahnede "seni oniler yenemezse bile yenebilecek birini tanıyorum" lafı geçmesi uzun vadeli bir spekülasyona neden oluyor. Nigutsuneyi kim yenecek gerçek alfa olan Scott mu, genç kitsune Kira mı,yoksa bizzat Stiles mi? Bahisleri yatıralım beyler bayanlar.
Son sahnede ise kopan bir kablonun gazabına uğramaktan kaçan Kira ile karşı karşıyayız.
Bu bölümde geçen bölümde kabullenmemek için teoriler ürettiğim durum ne yazık ki gerçekleşti ve Stiles'in içine nigutsunenin girmiş olmuş olduğunu öğrendik. Ben hala inkar aşamasında olmak istiyorum.Olmaz öyle şey çok kıymetli Stiles'in dizinin neşe kaynağının içine kötülük kaçmış olmaz. İnkarı geçtik diyelim.  Ya pislik nigutsune Stiles'in içindeyke Stiles'in vicdanın kaldıramayacağı bir kötülük yaparsa...  Ya şöyle olursa ya böyle olursa diyoruz ama sağ olsun yapımcılardan gelen haber Stiles'in bu sezon ölmeyeceği yönünde. Yani en azında ya Stiles ölürse demeyeceğiz. Onun dışında nigutsuneyi kim yenecek ve onu da geçtik Stiles'in atrofisinin durumu ne olacak? Yani kurt adama mı dönüştürülecek yoksa mucizevi bir şekilde iyileşecek mi? Özetle heyecan dolu bir bölümdü ama benim için üzücü sahneler mevcuttu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder