27 Ekim 2014 Pazartesi

THE VAMPIRE DIARIES 5. SEZON 20. BÖLÜM

Spoiler...
Açılışı Gezginler'in elinden kaçmayı başaran Tyler'ı izleyerek yapıyoruz. Kaçışını başarıyla gerçekleştiren Tyler soluğu Enzo'nun yerini Lıke'e buldurmaya çalışan Damon'un yanında alıyor. 

Gezginlerin planlarından ve özellikle görsel ikizleri ele geçirmeye hazırlandıklarından bahsedince Damon Luke'in Stefan ve Elena'ya perdeleme büyüsü yapmasını sağlıyor. 
Bu sayede Gezginler büyü ile görsel ikizlere ulaşamayacaklar. Ama bu büyü için ikilinin bir arada olması gerekiyor. Damon,Stefan,Elena,Luke ve Caroline;Caroline'nin babasının kulübesine gidiyorlar.
Elena ve Stefan Enzo'nun ölümü sırrını saklaması ikiliyi fısır fısır konuşmaya iter. Tabi. durum Caroline'nın dikkatinden kaçmaz.
Bonnie hala Jeremy'i kandırırken öteki taraftan müdahale gelir. Shelia Bonnie'e artık gerçeği söylemesi gerektiğini söyler,bu esnada hışımla ilerlerken lambayı devirir. Evet artık hayaletler yıkımın etkisiyle fiziksel müdahale yapabiliyorlar.
Caroline ise Stefan ile Elena'nın tekrar çıkmaya başladığından şüphelendiği için sırlarla ilgili oyun oynayarak onları itirafa sürüklemeye çalışır. Bu oyun Elena'nın odasına çıkıp, banyo yaparken Enzo tarafından boğulmaya zorlanması ve bütün sırların ortaya dökülmesi ile amacına oluşur. 
Damon Stefan'a kızmaya doğru dürüst fırsat bulamaz çünkü Enzo Luke'ı kaçırmıştır.
Tyler ise içindeki gezgin Julian'ından bilgi alınsın diye mineli-kurtboğanlı işkenceyi razı olur. Jeremy ve Matt Julian'ı çağırıp ona işkence eder. Julian onlara Markos'un bedenini bulup kalıcı büyü yapılmasını sağlayacağını  söyler ve bedeninin yerini de söyler.(Hatırlarsanız Katherine'de böyle bir şey yapmıştı.Kendi bedenini yakıp Elena'nın bedenine tamamen sahip olmuştu.)
Julian'ın tahmini doğrudur. Ama Jeremy ve Bonnie Gezginlerin bedenlerinin olduğu mağaraya giderler ama Gezginlerin gelip bedeni götürmesini engel olamazlar.
Sonuç olarak Tyler'ın bedenine Julian kalıcı olarak bağlanır.
Damon ve Stefan Luke'in izini alet kulübesinde bulur ama Enzo çoktan onlar için yangınlı bir sürpriz hazırlamıştır.Neredeyse üçü de yanacakken Damon Enzo'a onu geri getirebileceği vaadinde bulunur. 

Malum Markos gelmiştir,Bonnie gelmiştir. Enzo bu cazip teklifi reddetmez ve dışarı çıkmalarını izin verir.
Tabi ki bu kadar vakit büyü yapılmayınca Gezginler onların yerini bulur.
Caroline-Stefan ve Damon-Elena konuşmalarına kısa bir ara verir vermez Gezginler yalnız kalan görselleri ele geçirir.

Gelelim yoruma 5. sezon finaliyle ilgili aldığım spoiler sağolsun buruk buruk izliyorum bölümleri, hoş bazen kendim kaşındım ama neyse. Sezon finaline ilişkin bildiklerim o kadar fazla ki tutup da dizi şöyle ilerleyecek böyle olacak demem manasız olur. Bu bölüm içerisinde ise Damon'un Enzo'nun ölümü öğrenmesi benim için bir anlam taşıdı gerisi sadece sezon finaline hazırlık geçişi...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder