14 Ekim 2014 Salı

THE VAMPIRE DIARIES 5. SEZON 19. BÖLÜM

SPOİLER...
Enzo'nun sevgili aşkı Maggie'nin akıbetini öğrendiğimi aksiyonlu bir bölümdü.
Fazla uzatmayacağım Maggie 8 Kasım 1960(Kennedy'in seçildiği gece) Damon'u öldürmek için (yangın intikamı )Mystic Falls'a geliyor ama olaylar tersine dönüyor ve Damon onu öldürüyor üstelik bir deşici gibi.
Olayı öğrenen Enzo önce Stefan'dan şüphelenip Liv'i (Luke tehdidi) kullanarak Elena ve Stefan'e ele geçirse de Damon olayı anlayıp müdahale ediyor.Damon'un insanlığımı kapadım zırvalamaları işe yarıyor hem de nasıl? Enzo'da insanlığını kapatıyor. Hatta Elena'yı da alıp kaçıyor.


Şimdi burada duruyor ve arada eski Türk filmlerine özenen dizimize bir kaç sitem ediyoruz. Yani Maggie sen tut Enzo seni  kendisini unutması için etkilemişken,aradan da yıllar geçmişken intikam için Damon'u öldürmeye gel. Durduk kafamı karıştıran nokta Maggie'nin kimin intikamını almak için Damon'un peşine düştüğü. 

Enzo'nun intikamı olamaz çünkü Enzo onu etki altına almış kendisini unutsun diye. Eee Augustine'de yangında ölenlerin intikamı olsa ee Maggie demiyor mu ben bu kurumda çalışmayı yıllar önce  bıraktım zaten onlarda işkenceciydi dur bir vampirin peşine düşüp canımdan olmayayım. Bana mı kaldı o insanların intikamı. 
Yok neyse bu noktaya takılmayacağım Maggie bir intikam almak için Damon'un peşine düşünüyor ve Damon'u hatta öncesinde Stefan'ı buluyor. Zaten bu kardeşleri elimi atsam bende bulacağım ha. Ardından Damon'a iğne saplamaya çalışıyor ama yakalanıyor ve öldürülüyor. 

Bu kızdaki cesarete bak Augustine'i yakan kaç kişinin ölümüne neden olan tehlikeli bir vampirin yanına tek başına bir iğne alarak gidiyor. Bir B planı bile yok hatunun. Şimdi desem ki bence Enzo'nun hayata tutunmasını sağlayan Maggie'nin Damon'u arayıp bulması ve öldürülmesi Enzo'nun da bunu öğrenmesi yüzde kaç olasılık.(Maggie'nin Enzo tarafından etkilendiğini de hesaba katarsak,Augustine'den de kaçtığını yani onlara bir bağlılığı olmadığını eklersek) Yani olabilir ,olmaz demiyorum ama bu Maggie mevzusu tamamıyla bölüm geçirmek ve Enzo'nun Stefan'a kendisini öldürtmek amacıyla kurgulanmış.
Yani yakında "Durun siz evlenemezsiniz kardeşsiniz" repliği bekliyorum. Bazen bu dizini kesişmesi milyonda bir ihtimal olan olayların nasılsa zincirleme gelişmesi sayesinde döndüğünü düşünüyorum. 

Hayır bir taraftan öteki taraf yıkılıyor,Bonnie gidici,gezginler kasabayı ele geçiriyor öteki tarafta Enzo ve intikam olayından zararsız çıkmak için çalışan karakterlerimiz. 
Neyse susuyorum ve gezginlerin görsel ikiz kanını kullanarak vampire dönüştürdükleri Sloan'ın  vampirliğini kaldırırlar. Anlayacağınız gezginler aldılar başlarını gidiyorlar. Vampirliği kalkan ve doğal olarak ölen Sloan hariç.
Liv ise Bonnie'e bir kıyak geçip öleceğini,Jeremy ile vedalaşması gerektiğini söylüyor. Emin olun Bonnie yalanları kıvırıyor Jeremy. Bak sen böyle vedalaşmadın,yalan söyledin ya kesin ölmeyeceksin kurtuldun!

Enzo iki kardeşin arasına girmek için Stefan'a kendini öldürtmeyi başardıktan sonra Stefan Elena ve Bonnie'den bu sırrı saklamasını isteyip Enzo'nun ağzından Damon'a mesaj atar. Tek sorun ölü Enzo'nun intikamın soğuk yendiğine inanmış olması...
Genel manada bir ara bölüm olmuştu zaten Maggie mevzusu hakkındaki görüşlerim fazlasıyla uzun olduğu için daha fazla yorum yapmıyor ve sizleri sıkmıyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder