29 Nisan 2015 Çarşamba

FAMILY GUY PRESENTS STEWIE GRIFFIN:THE UNTOLD STORY (2005)

Family Guy pek çoğunuzun bildiğini hatta takip ettiğini düşündüğüm bir animasyon tv dizisidir. Normalde 20 dakikalık bölümler halinde yayınlanan dizi şuan 13. sezonun ortasında. Bana kalırsa oldukça başarılı geçmişte sık sık iptal tehlikesi yaşamasına rağmen. Keza aklımıza animasyon dizileri gelince South Park,The Simpsons ve Family Guy diye söyleyiveririz hemen. Bu filmde dizimizin en sevdiğim karakteri Stewie Griffin odaklı hazırlanmış yaklaşık 90 dakika uzunluğundaki film.

Geçelim filme...
Tom, bu akşam yıldızlar sadece DVD olarak satılacak bir filmin özel bir tanıtımı için beklemekteler...
Film Diane ve Tom'un haberleri sunuşu ile açılıyor ve Family Guy'un film galasına konuk oluyoruz. Ailemiz teker teker limuzinden inip kırmızı halıya adım atıyor.  Galanın ardından filme geçiyoruz. Stewie bir havuz keyfinde yüzmekten korktuğunu belli edip annesi Lois'in onu yüzme öğretmek için kursa götürmesine neden oluyor.
 Ama yüzme kursunda bir gıdım ilerleyemeyen Stewie  soluğu en iyi yüzücü unvanını elinde bulunan bir  çocuğu havaya uçurmakta alıyor.
Bozuk kumanda yüzünden  çocuğa bir şey olmadığı gibi kendisi ölümden dönem deneyimi yaşıyor ve bu kısacık anda cehenneme gittiğini görüyor.
Annesini öldürmek için eşsiz bir çaba harcayan,3. Dünya Savaşı'nı başlatmaya aday karakterimiz cehennemden o kadar tırsıyor ki iyi çocuk olmaya çalışıyor.
Brian ise bu durumu fark edince ona şaka yollu içersen melek gibi olursun imasında bulunuyor. Bu da başka olayların gelişmesine neden oluyor.
Bu arada bir türlü sevemediğim aptallar kralı Peter ise sunuculuğa başlıyor ve fazlasıyla popüler oluyor.
Stewie bir gün ekranlarda kendisine benzeyen orta yaşlı bir adam görünce Lois'in Peter'i aldattığına kanaat getiriyor.Zaten Peter'in babası olduğunu hiçbir  zaman inanmadığı için o adamın babası olduğu fikrine sıkı sıkı bağlanıyor. Ve onu bulmak için Brian ile düşüyor yollara.
California'a gidip kendine benzeyen adamı bulduğunda büyük bir şok yaşıyor çünkü o adamın aslında gelecekten tatil için bu zamana gelen Stewie olduğunu  öğreniyor.

Spoiler başlar...
Spoiler desem de çok detay vermeyeceğim.
Stewie 30 yıl ilerisinden gelen Stewie'in peşine düşüp 30 yıl sonrasına gidiyor. Ve ikinci şoku yaşıyor. Gelecekte muazzam bir başarı elde etmiş olacağını düşünen Stewie bir hiç olduğunu görüp  yeni bir karar alıyor ve 30 yaşındaki Stewie'in hayatını düzene sokmaya çalışıyor. Ama işleri daha da bir bozuyor orası ayrı.
Ayrıca gelecekte ailesinin halini de görüyor. Brian ölmüş,annesi Lois ise ne yazık ki hala yaşıyor.
Lois ve Peter yaşlılığın son evrelerindeyken,Meg cinsiyet değiştirmiş,Chris polis olup Vanessa adlı biriyle evlenmiştir.

Burada en hoşuma giden detay ise Lois'in Stewie'i tanımasıydı nedense...
Bir de Peter ve grubunun yaşlı halleri...
Spoiler biter..

Gelelim yorumuma Family Guy'da en sevdiğim karakterin Stewie olduğunu belirtmiştim yazının başında hatta bu öyle bir sevgi bayılıyorum ona,zekasına,planlarına özellikle Stewie odaklı Family Guy bölümleri hele de zaman yolculuğu içeriyorsa tadında yenmez oluyor benim için.
Bu filmi izlerken bolca Stewie izleyeceğim için sevinsem de gözüme bayağı az göründü rol dağılımı. Özellikle gelecekten gelen Stewie kısmına çok geç girilmesi benim için filmin tadını kaçıran en büyük unsurdu. Yani biliyorum 20 dakikalık bölümlerde bile ana konuya girilmesi en az 5 dakika sürüyor haliyle koskoca filmde bu süre daha uzun olacak ama bu uzunluk filmin hanesine bir eksi yazdırdı bana. Ve en acısı az önce dediğim gibi zaman yolculuklu Stewie bölümleri var ya hani şu 20 dakikalık olanlar,onların birçoğu bu filmden kat be kat güzeldir. Tamam bu film bazı Family Guy bölümlerine beş basar ama bazı Family Guy bölümleri bu filmi ezer geçer. IMDb tarafından 7,7 alan film için orta karar bir Family Guy bölümden bir gömlek üstün biraz daha fazla Stewie barından bir film olmuş diyebilirim. Doğal olarak tüm sevmediği taraflarını rağmen Family Guy severlere rahatlıkla önerebilirim.

12 yorum:

  1. Merhaba, takipteyim bana da beklerim
    http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Aslında bu diziyi seviyor muyum sevmiyor muyum bir türlü karar veremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı bölümlerine bayılıyorum bazıları biraz daha durağan belki ondandır kararsızlığınız.

      Sil
  3. TV den oldukça uzak kaldığımı fark ettim:)) animasyonları severim aslında.

    YanıtlaSil
  4. benim de dizide en sevdiğim karakterdir stewie..

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler bilgi için ;)

    YanıtlaSil
  6. oldukça eğlenceli görünüyor :)

    YanıtlaSil