13 Nisan 2015 Pazartesi

OLUR BÖYLE B*KTAN ŞEYLER-RICK SPRINGFIELD

Kitap Künyesi
Adı:Olur Böyle Boktan Şeyler
Orijinal Adı: Magnificent Vibration
Yazar:  Rick Springfield
Çevirmen: Özlem Özarpacı
Yayınevi: Parodi Yayınları
Sayfa: 324


Horatio Cotton(İsminden ölesiye nefret eden karakter Bob adını kullanıyor.)32 yaşında,işinden nefret ediyor,karısından yeni boşanmış ve her şeyini karısına kaptırmış  talihsiz bir genç adam.İntiharı düşünüyor bu esnada bir kitapçıdan Muhteşem Titreşim adlı bir kitap çalıyor. Kitabın üzerinde Tanrı'nın olduğu iddia edilen bir numara yazılı  Bizim Bob dayanamıyor ve intihar etmeden evvel numarayı çeviriyor ve karşısına çıkan ses onu Tanrı olduğuna ikna edecek kadar gizli detayları vermeye başlıyor. Bob önce kandırıldığını düşünse de bazı detaylar onu şoka uğratıyor.Karşıdaki sesin Tanrı olduğuna inanmaya başlıyor hatta bu eşsiz deneyimden sonra intihar fikrini bir kenara itiliyor.
Ayrıca zaman zaman Bob'un çocukluğuna dönüyor ve onun ailesiyle,dinle ilgili görüşlerini detaylı bir şekilde okuma fırsatı ediniyoruz.
Kafası karışık olan Bob Tanrı'nın pizza ye tavsiyesini dinleyerek pizza yemeye gidiyor. Gittiği mekanda hoş bir bayanla tanışıyor Alice... Alice bir rahibe daha doğrusu baş rahibenin rahibelik kararını gözden geçirmesi için izin verdiği rahibe adayı. İkili samimi bir sohbete dalıyor desek yeridir.Ardından gelişen olaylar,yapılan sohbetler bu ikiliye Lexington Vargas'ın katılmasını sağlıyor ve grubun başına gelenler birbirini izliyor.

Gelelim yorumuma Olur Böyle Boktan Şeyler eğlenceli,akıcı bir anlatıma sahip okurken sayfalar hızlıca ilerliyor. Hem eğlenceli hem sürükleyici daha ne olsun deme yerine yazarın en başarılı olduğu konulardan bir kaçını daha eklemek istiyorum. Öncelikle Bob'un çocukluğuna ve malum başka yerlere dönüşleri çok beğendim,hele Bob'un ablası Josie ile ilgili bazı kısımlar çok içtendi. Yazar araya gerekli ayrıntıları yerleştirme konusunda oldukça başarılı.(Okuyanlar anlayacaktır)Ayrıca konunun başladığı yer ve ilerleyiş nasıl derler beklediğiniz gibi değil ve bizlere sağlam mesajlar veren mevzular var. Son olarak kitabın sonunun bağlandığı yer süperdi.




10 yorum:

  1. ismi bile samimi ve akıcı bir kitap olduğunu gösteriyor bence :) teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı bitirdim gerçekten çok güzel özellikle sonunu okuyunca kitap bitti diye üzüldüm keşke 2. kitap çıksa

      Sil
    2. Kitabın seri olmadığı görünüyor Goodreads'da.

      Sil
  2. olm az diyen yalan söyle:))) sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Okumak lazım kitabın ismini not aldım teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. çok ilginç,i bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil