14 Temmuz 2015 Salı

TEEN WOLF 5. SEZON 2. BÖLÜM

Spoiler…
Dizinin şuan 4. bölümü yayınlanmış durumda ben birazcık geriden geliyorum,zaten sınırlı internetten izlediğim için sıkıntılar büyük,posta resim ekleyememek beni ayrı üzüyor. O yüzden geri kalan bölümleri daha uzun aralıklarla yayınlayabilirim.
Bu bölümde lise son sınıfı öğrencisi Tracy ile tanışıyoruz,kendisinde gece terörü denen bir rahatsızlık mevcut. Rüya ile gerçeği hayal edemiyor.Lydia’in annesi bu durumu stresten diyerek geçiştiriyor.
Scott ise kendisinden güç emmeye çalışan kurdun tırnağını Deaton’a gösteriyor.Deaton biraz şokta,tırnak kartal tırnağı ve bu güç çalmayı nasıl başarabiliyor,anlam veremiyor. Ayrıca Scott’a bunu ancak kendi dönüştürdüğün beta yapar diyor. Scott önemli soruyu soruyor ya sürüme kabul ettiğim beta bu işi yapabilir.Deaton normalde olmayacak bir iş olsa da artık kurallarının esnediğini ifade ediyor.Theo yoksa???
Karakterlerimizin rahatlığının yanında Allah’tan Stiles var diyoruz. Çünkü Stiles Theo’ın bir suçlu olduğuna emin babasından onların geçmişini araştırmasını istiyor ve bulabildikleri tek şey bir tanecik hız cezası oluyor. Ama Stiles bu yılar mı yılmaz araştırmaları derinleştiriyor ve hız cezasına atılan imza ile şimdi okul için imzalan bir belgeye atılan imza aynı değil. Ufacık farklılıklar var. Arkadaşlarının Theo’un babasının bir taklitçi olduğuna ikna edemeye Stiles soluğu tek başına Theo’yu takip etmekte alır ama Liam ona desteğe hazır.
Lydia ise Tracy’in durumunu fark edip Parrish’den yardım istiyor.Parrish gece kızın evini gözetliyor ama hem polis hem de doğaüstü bir varlık olmasına rağmen bilincini kaybedip evden kaçan Tracy’i fark etmiyor. Hatta sonrasında Lydia’i ile Tracy’in güvende olduğuna dair konuşması ayrı bir komedya. Bu arada senaristler alttan alttan  bu ikiliyi bir ilişkiye hazırlıyor. Tabi hala Lydia-Stiles aşkının sağlam destekçileri olduğu için bu işi alenen yapamıyorlar.
Liam ve kankasının cephesinde işler bir hayli karışık bu arada. Ben kankayı bayağı unutmuşum orası ayrı. Bu çocuk sezon finalinde bir çok şeye tanık olsa da ,ekip Liam’a her şeyi açıklama izni verse de garibim Liam’ın korkaklığı yüzünde hala karanlıkta.Stiles Theo’un peşine düştükleri zaman anlat her şeyi diyor,sonrasında Theo’u ormanda takip ederlerken Theo’un yıllar önce kaybettiği kız kardeşinin yasını tutmak için kaza yapılan köprüye geldiğini anlıyor bir de üstüne üstlük Theo’a yakalanıyorlar. Stiles en sonunda başından beri Theo olmadığını düşündüğü Theo’a imza durumu açıklıyor. Theo ise gece gece ormana arkadaşları için gidebilecek arkadaşlarım olsun istiyorum diyor. Stiles ve Liam arabanın yanına gidince Scott karşılarına çıkıyor. Scott başlıyor başından beri Stiles’in güvenmediği kişileri saymaya,Derek,Kira,Liam en son Stiles bak Peter’da haklı çıktım diyor. Ve ekliyor sen herkese güvendiğin için ben kimseye güvenmiyorum. Hak vermemek elde değil ama.
Tracy ise geçen bölümde güç çalma meraklısı kurdun infaz edildiği uyanıyor ve maskeli grup kıza bir şey yapıyor. Zaten o kurdun kartal tırnağı,Tracy’ın kuşlarla ilgi takıntısı olayı birleştirmemizi sağladı.
Theo ise masada oturanların  annesi ve babası olduğunu düşündüğümüz bir odada volta atıyor. Bayağı agresif çünkü hata istemediğini belirtmiş. Gündem imza mevzusu anlayacağınız. Baba üzgün anne babayı beceriksizliğinden ötürü suçla durumda. Theo ise imza durumdaki sorun için bir çözüm bulmuş,alçılı el. Adam elini masaya uzatıp çocuğun kırmasına müsaade ediyor.

Stiles bu sahneyi görseydi bir kez daha haklı çıkmanın gururunu yaşardı herhalde. Theo’un durumu için iki alternatif var. Ya Stiles’in dediği Theo gerçek Theo değil ama bu durumda köprüdeki Liam’ın yas kokusunu alması biraz zordu. Ya da Theo gerçek ama aile sahte çünkü Theo’un intikam planı var hatta bunun nedense kardeşiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.
Bir de şu durum var ki gerçek alfanın gücünü çalmaya çalışan zümre Theo ile ilişkili olabilir. Hatta Theo’un kardeşi ölmemiştir bitkisel hayattadır ve onu iyileştirmek için gerçek alfanın gücüne ihtiyaç vardır. Hatırlarsanız Derek Cora’yı iyileştirebilmişti alfalığını feda ederek. Daha 2 bölüm izledim teoriler kısıtlı ne yapalım.



2 yorum:

  1. bloğuma katılırsan sevinirim kozmetikpsikolojsi.blogspot.com.tr =) yorumların için teşekkürler

    YanıtlaSil