7 Temmuz 2015 Salı

THE VAMPIRE DIARIES 6. SEZON 18. BÖLÜM

Spoiler...
Enzo Sarah'ı Salvatore Malikanesine getirip kapıyı açan kişinin Lily olduğunu görünce 180 derece dönüp jet hızıyla arabasına gider.
 Tabi bizde 1903'e döner ve Enzo'u dönüştüren kişinin Lily olduğunu görürüz. Evet Türk filminden bir kesit değil mi? Neyse Enzo vampire dönüşme hikayesini Sarah'a anlatır. İşte tüberkülozdan  ölmek üzereyken bir gemiye binmek ister,lakin hasta diye içeri alınmaz.

O sırada Lily olaya müdahale eder,Enoz'u gemiye aldırır ve onun vampire dönüşmesini sağlar.
Tam da o gün Gemini Meclisi onu hapseder,Enzo olayı bilmediği için başıboş kalmasından dolayı Lily'e ateş püskürür.
Caroline ve Stefan ise arkada yaralı insan bırakmaya tam gaz devam ederler hatta Elena yaralılarla ilgili konuşmak için Jo'un yanına gider ve bu hengamede hem Kai'in 1903 evreni hapsedildiğini söyler hem de Jo'un hamile olduğunu öğrenir. Bu hamilelik haberi Elena'da başta kıskançlık olmak üzere pek çok duygunun kendini göstermesine sebep olur.
Caroline ve Stefan eğlence işini büyütür ve olaya Matt ile Tyler dahil olur.
 İkilinin sonunu söyleyeyim Tyler'in Matt'ı yaralaması... Matt'ın gene vampir düşmanlığı depreşmiş iyileşmek için bir damla kan bile kabul etmiyor. Ameliyata razı geliyor.
Lily ise Damon'a acı gerçeği söylüyor. Ben sizi tamamıyla unutmuştum. Bunun üzerine Damon Lily'i Stefan'a yalan söylemeye ikna ediyor. Yükseltici karşılığında,Bonnie ne desen haklısın.
Neyse Lily Stefan'ın insanlığını açmasını sağlıyor. Tabi olayın gidişatını çakan Caroline tabanları yağladığı için durumdan bihaber.

Elena ve Damon ise Jo'un hamileliğinin Elena üzerinde yarattığı etkiden bahsediyorlar ve Elena "senle mutluyum" minvalinde bir şey diyor. Biraz da seçeneğin kısıtlılığından olmasın o,insan olma şansın yok diye mi konuşuyorsun böyle. 
Son olarak Jo'un bombayı patlatıp hepimizi dumura uğrattığı sahne var.
Şimdi Lily'in 6 vampiri aslında Gemini Meclisi cadılarıymış. Ama onlarda Kai gibi sadece güç emebildiklerinde cadı olabiliyorlarmış. Bu yüzden vampir olduklarından  vampirlikleri sonsuz bir büyü gücü sağladığı için onlarda daima cadı olabilmişler.
Yani vampir olan cadı olamaz kuralı bu 6 vampirde işlememiş. Üstelik  gemiden indiklerinde yapacakları ilk iş Gemini meclisini yok etmekmiş. Ayrıca yükselticinin şimdi Lily'in elinde olduğunu hesaba katarsak varın gerisini siz düşünün.


Evet malum yakın zamanda Nina Dobrev'in diziden ayrıldığını öğrenmiştik. Sezon finalinde her ne olacaksa muhtemelen Elena'ı son görüşümüz olacak. Aslında bu konu üzerine kafa yormak isterdim ama senaristler o kadar iddialı konuştular ki Elena'ın akla ilk gelen son'larla diziden ayrılacağını sanmıyorum. (Bu benim için tedaviyi alması ve etki altına alınıp kasabadan ayrılması olurdu.) Artık Elena'ın akıbetini sezon finalinde öğreneceğiz.
Bu bölümde ilgimi çeken nokta vampir-cadı olayını gene  on ikiden vurmuş olmalarıydı. Helal olsun dedim. Gerçi biraz pürüzlü gibi göründe bana açıklama ama neyse. Stefan ise Caroline'in insanlığını getirmek için hemen yola koyuldu,evet o insanlık gelecek nokta.
Matt ise vampir triplerini bir abarttı pir abarttı. Bu mevzu 7. sezona taşınırsa şaşırmam.
Bakalım son bölümler neleri getirecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder