13 Temmuz 2015 Pazartesi

THE VAMPIRE DIARIES 6. SEZON 19.BÖLÜM

Spoiler...
Sezon finaline sayılı bölümler kala bazı mevzuları aradan çıkarıyoruz. 
İlkin Stefan Caroline'in insanlığını getirmek için insanlığını kapatmamış numarası yapıyor ve Caroline'i tuzağa çekip Damon'un kendisini ve Caroline'i yakalamasını sağlıyor.
 Vampir geçirmez otel odasında kanlarını kurumak üzere olan Caroline ve Stefan'ın ilk eşlikçileri Jo ve Alaric oluyor. 

Ardından Elena nöbeti devralıyor.Ve  Caroline'e annesinin ölümden sonra gönderdiği mektubu veriyor. Caroline Liz'in gönderdiği mektubu iplemeyip Stefan'a yaktırıyor. Bu yediğin nane var ya  Caroline ilerde çok dert olacak sana. 
Neyse Damon geliyor Elena'a destek için burada ikili insan olma hayalleri hakkında konuşuyor.
5 yıl sonra nerede olacaksın muhabbetiyle birlikte Caroline'in cinleri tepesine çıkar. 
Damon'da öldürdükleri kişilerin dosyaları ile yanlarına gelir. İşte annen bunları görse ne düşünürdü ayaklarına takılır ama Caroline daha ağır şeyler sayar. Elena'a veremeyeceği hayatın hayalini kurmasının zırvalığından bahseder.
 Bu arada Caroline yavaş yavaş Stefan'dan şüphelenmeye başlar. Olayı anladığında onun boynunu kırıp,otelden kaçmayı başarır ve arabaya atlar. 
Onu yolda bir polis çevirir ve o da ne o polis Liz...
Caroline Stefan'ın zihnine girdiğini anlar,uyanır,Stefan ile boğuşur. Stefan ona Liz ile olan bir anısını gösterir.Hani Bonnie'in meşhur ayıcığını ormandan kazıp çıkarmıştı Caroline sonra da ayı parçalanınca dikmek istemişti. Stefan sırf iğne iplik için Liz'in yanına gidiyor ve o esnada yakılan mektubu görüyor. 
Ayrıca Liz'e Caroline ile ilişkim olacaksa  kusursuz bir zamanda olmasını isterim diyor. Caroline anıdan sonra darma duman oluyor mektup diyor ama nafile. 

Damon Bonnie'i bölüm başında Lily'e karşı uyarıyor. Bonnie'de Lily'i yemeğe davet edip,malikaneye gidip yükselticiyi çalıyor.
Lily ise sahte yemek davetinde Enzo ile karşılaşıyor ve ona Gemini Meclisi tarafından ele geçirildiğini anlatıyor. 
Enzo sohbetin ilerleyen faslında yükseltici konusunda Lily uyarıyor. Lily malikaneye döndüğünde yükselticiyi bulamayınca Damon'u arıyor ve ya yükseltici gelecek ya tedavi yok olacak. 
Damon yükselticiyi yok etmek üzere olan Bonnie'in odasını basıyor. Ama Bonnie'in elinden yükselticiyi alamıyor. Çünkü Elena'ın insan olma fikrinden korktuğunu Bonnie yüzüne vuruyor. 
Eve geldiğinde annesi onu şok eden bir yapmış oluyor. Hatun tedaviyi yok etmek sana iyilik yapmak zaten o yüzden ben de onu Elena'a verdim diyor.(Yani kısmen böyle oluyor.)
 Tedaviyi bulan Elena salona gelince Lily bir de ona Damon'un sana tedaviyi vereceği yoktu ben verdim diyerek tuz biber ekiyor olayın üzerine. 
Sonrasında Lily kendini deşiciliğin kollarına atıp Enzo'dan yardım istiyor.
Caroline başta Stefan olmak üzere herkesle arasına mesafe koyuyor. En büyük şoku ise Elena ile konuşan Damon yaşatıyor. Tedaviyi alacaksın Elena,ama ben de alacağım.
Hepimizin aklına kazınan replik oluyor.

Elena ve Stefan gibi arkadaşım olacağına... Kardeşim insanlığını kapatmış hatunun eline annesinin ölmeden önce  yazdığı mektup verilir mi?Hadi vermeye verdiniz önceden onun bir kopyası alınmaz mı? Siz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz?Eğer Caroline'in yerinde olsaydım sizinle bir daha konuşmazdım. Çok pis sinirlendim göz göre yandı mektup....
Neyse Damon'un annesi hakkında  söylenecek bir şeyler kadın kan bağı olan iki evladını sallamıyor,üstüne üstlük bir de evladına komplo kuruyor. Ne gıcık insanlar var bu dünyada.
Damon'un bir anda ağzından çıkan " bende insan olucağım"  nidalarının sonu ne olacak acaba?Elena insan olacak muhtemelen hatta anılarda gelecek ama Damon'un yolu bu olmayacak. 
Bakalım sezon finali neleri getirecek?

4 yorum:

  1. bir sürü yabancı dizi izledim (çok seçiciyimdir bu arada), vampirli kurt adamlı fantastik olanlara ayrıca bayılmama rağmen bu diziyi bir türlü seyretmek istemedim çekemedi bi türlü beni neden acaba.. şu ara dizisiz kaldım ve araştırmaya da pek vaktim kalmıyor bebeklerden, bana birkaç yeni dizi önerebilirmisin son bir yılda başlayanlardan haberim olamadı, teşekkürler, takipteyim seni

    YanıtlaSil
  2. Eger vampitli kurt adamlı derseniz teen wolf onerebilirim ilk sezonlar vasat ama sonra toplanıyor en sevdiğim sherlock var bir de bitmiş bilimkurgu fringe ilk önereceklerimden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sherlock u sardıramadım kendime, teen wolf da yaşım nedeniyle pek bi çocuk karakter kaldığındanmıdır nedir teğet geçmiştim, fringe i merak ettim bir test edeyim sağol

      Sil
    2. Sherlock'a gerçekten şans verin,Teen Wolf'ta ilk sezonda öyle sonra toparlanıyor,fringe hakkında yorumunu da merak ediyorum :)

      Sil