23 Ekim 2015 Cuma

THE VAMPIRE DIARIES 7. SEZON 3.BÖLÜM

Spoiler...
3 yıl sonrasındayız,Stefan telefonla Tyler ile konuşuyor.(Tyler dizide ayrılmamış mıydı? kafamda deli sorular)
Stefan Caroline ile konuşmadığını ve onu uyarması gerektiğini söylüyor.Yarasının tekrar açıldığını belirtiyor. Tyler tamam diyor ve Stefan'a kaçmasını tavsiye ediyor. Stefan zaten kaçış modunda. O kırmızı arabasını yakarak vedasını yapıyor,yakmayı planladığı günlüğü ise son dakika alevlerden kurtarıyor.

Günümüzde Bonnie gördüğü yeni görü yüzünden sinirden küpmüş bir vaziyette Damon ve Alaric'in yanına gider.(Alaric ve Damon ev arkadaşı olmuş söylemiş miydim?)
Bonnie Phoenix  taşının asitte eridiğini konusunda ikna edilir ve Damon onları Carlos'u bulmaya çağırır. Matt telefon sinyallerinden yer tespitinde bulunmuştur.
Stefan geçen bölümde evden çekilirken telefonunu evde düşürmüş,bu sayede Caroline ile konuştular ve Caroline ona Valerie Toll'u sorar.Stefan'ın kafası karışır tabi.Tam o sırada Valerie konuşmayı keser.
Lily ise sürüş becerilerini test etmek için Stefan'ı kullanır.Stefan ona Valerie'i sorar.Meğersem Lily o zamanlar Julian adında bir vampirle takılıyormuş.Onunla Avrupa gezisine gideceklermiş lakin kadın çocuklarımın iyi olduğunu öğrenmeden gitmem demiş.Bunun üzerine Valerie ve Julian kasabaya Stefan'ı ziyarete gelmişler.
 Damon savaşta olduğu için o sahnelerde yok. Neyse hikayeyi Stefan-Lily ve Caroline-Valerie anlatışları ile dinliyoruz.

 Bu arada eklemekte fayda var o dönemde Valerie henüz vampir değil,cadılar tarafından dışlanmış bir cadı. Fazla uzatmadan Stefan ve Valerie Julian'ın bütün aksiliğine rağmen güzel zamanlar geçiriyorlar.
Hatta Stefan'ın ilk aşkı Valerie oluyor.Ama Julian bu güzel çifti ayırıyor.Stefan'ın annesine duyduğu özlemi,yaşadı depresif halleri Valerie'in Lily'e anlatmamasını sağlıyor Julian.
Sonrasında Valerie Stefan'a buluşma telgrafı çekiyor,ama o günkü buluşmaya gitmiyor.Garibim Stefan ilk aşkını yaşadığı gibi ilk terk edilişini de  yaşıyor.
Damon ve ekibi Carlos'u buluyor,lakin adam bunları bir sıcak karşılıyor ki ekip şokta.
Biz senle 1963 yılında tanıştık,Lily beni seni kontrol etmem için gönderdi diyor. Sohbet ilerleyince adamın Lily'e gıcık olduğunu bu anne Lily muhabbetini çekemediğini ve özgürlük için çabaladığını anlıyoruz.
Bu sohbetin içinde Bonnie görülerin büyüsünü çeker misin diye rica ediyor Carlos'tan.Carlos başlıyor büyüyü çekmeye ve çektiği şeyin Phoenix taşı görüleri olduğunu anlayınca hemen büyüleri savurup,taşı da alıp kaçıyor.
Bonnie uyanıp her şeyin farkına varınca Alaric'e sağlam bir trip atıyor.Damon ise Carlos'u yakalıyor. Biraz konuşup,kavgaya girişiyorlar ve yardıma gelen Bonnie ve Alaric sayesinde hem Carlos yakalanıyor hem de taş ele geçiriliyor.
Stefan ve Valerie sonunda bir araya geliyor,tabi Valerie sadece bize görünüyor ve hikayesinin geri kalanını anlatıyor.
Valerie buluşmaya gidebilmek için can atsa da Julian onu durduruyor,hamile olduğunu anladığını söylüyor,Lily'in Valerie'siz gitmeyeceğini de düşünüce çözümü Valerie'i döve döve düşük yaptırmada ve Avrupa gemisine bindirmekte buluyor.
İyileşmesi için Lily kızımıza kanını veriyor,Julian makul bir hikaye uyduruyor.O gece kızımız intihar ediyor ve vampir olarak uyanıyor,ilk kafir oluyor.
Lily Caroline'i ziyarete geliyor ve Stefan'ın günlüklerde hep annesinden bahsettiğini öğrenci azıcık yumuşayıp Caroline'i serbest bırakıyor.
 Caroline soluğu Stefan'ın yanında alıyor,cildi hala mine gibi malum Valerie Stefan ona dokunmasın diye yapmış büyüyü bozacak hali yoktu. Caroline ilk aşk mevzusuna değiniyor,Stefan is eo defter kapandı diyor,geleceğe baktığımızda hiçte defterler kapanmamış gibi ama.
Bonnie taşın gücünü sorgularken,ruhu nereden getireceğiz derken Alaric onu morga getirip Jo'un bedenini gösterir.Artık bu yoldan dönüş olmadığını da vurgular.
Lily ile konuşan Damon Elena'a karşılık Carlos'u ister ve artık ikimizde kendi ailemizi kurduk diye de ekler. 
Mineyle uyuşturulan Carlos'un  sürpriz bir ziyaretçisi olur Valerie.Kız yer bulma büyüsü yapıp Carlos'un yerini öğrenmiş ve kimselere söylemeden ona gelmiş.
Meğer Carlos Julian'ı arıyormuş,hatta onu bulmuş da bunu duyan Valerie Carlos'un özgürlüğüne karşı Julian'ın yerini söyleyeceğini anlayınca o şeytan dönemez buraya sloganlarıyla Carlos'u öldürür.

Ne bölümdü be,Elena olmadan da dizi kendini götürüyor artık. 
İlk olarak diziden ayrıldı denilen Tyler neden bir anda karşımıza çıktı?Caroline'in nişanlısı Tyler mı?
Hayır değil bence,çünkü Stefan "Caroline ile konuştun mu hiç?" diye soruyor,nişanlı olsalar böyle mi sorulur.Bir de Tyler "beni drama işlerine sokma" diyor. Caroline'in nişanlısı olsa eski sevgilisine böyle mi der demez bence.Bu sahne biraz kafa karıştırmak için hazırlanmış,Tyler'da diziye 5 dakikalığına konuk olmuş gibi.
Bu arada geçen bölüm Caroline'i etki altına alınma ihtimali üzerinde durmuştum lakin Tyler ve Stefan konuşması bu ihtimali iyice zayıflattı. 
Zalim anne Lily'in evlatlarını kontrol ettirmesi de ayrı bir komedi zaten,o kadar düşünüyorsan kalk kendin git kadın,seninle Avrupa'ya gitmek için can atan bir adamı kontrole gönderme.
Stefan neredeyse baba oluyormuş,hamilelik lafı ilk geçtiğinde acaba Stefan'ın soyu ne oldu? moduna geçtim ama fazla uzatmadan anladık ki Julian bu mevzuyu sonlandırmış.Julian demişken bu vampirimiz bence ölmüş ve Lily onu diriltmek için Phoenix taşını kullanacak tabi Valerie sağ olsun yapamayacak ama neyse.Enzo'a da rakip çıktı ama muhtemelen kısa vadede yırttı. 
Carlos öldü şimdi suç kime kalacak,Lily öfkelenip neler yapacak merak konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder