12 Kasım 2015 Perşembe

THE VAMPIRE DIARIES 7. SEZON 5.BÖLÜM

Spoiler...
3 yıl sonra Bonnie'in yanındayız bu sefer.Bir grupta konuşan Bonnie,birinin ölümüne sebeb olmuş ve büyük pişmanlık yaşıyormuşcasına konuşur,sonrasında odasına geçer ve onu bekleyen misafirler karşılaşır. 
Bu misafir Enzo'dur ve ona artık burada saklamazsın ortalık karıştı demeci verir ve sonrasındaki sevgi gösterileri ile Bonnie Enzo'un sevgili oldukları anlaşılır.

(Muhtemelen seyirci şok,seyirci iptal sanırsın 3 yıl sonrası değil paralel evren mübarek.Köprünün altından çok sular aktı,ama akarken de haddini hesabını aştı.)
Günümüzde Bonnie Phoenix Taşı'nı Alaric'ten alıp nasıl bir büyü yaptığını araştırmaya girişir.
Jo ise uyanır uyanmasına ama hiçbir şey hatırlamaz ve ciddi bir açlık hisseder tıpkı Carlos gibi.
Caroline Stefan'ı Damon ile birlikte Valerie'in yanına gönderir.(Alkışlar cesaretinden dolayı Caroline'e)
Lily ve 3 Kafir Julian'i bulmaya giderler,Enzo ise Carlos'a bekçilik yapar.
Valerie ise Lily'den önce Julian'ı bulmak için aramalara girişir tabi ki yolu Salvatore kardeşler tarafından kesilir ama bir bakarız ki bu üçlü Julian'ın peşine düşmüş.

Bonnie ise Carlos'un yanına gider ve müstakbel sevgilisi Enzo ile karşılaşır.Carlos ile muhabbete girmeye çalışır ama başarılı olamaz.
Valerie Stefan ve Damon ile Julian'ın bulunduğu yere gider,tahmin ettiğimiz gibi Julian ölüdür ve bu esnada çok önemli bir şeyi keşfederiz. Phoenix Taşı her ölüyü diriltmiyormuş,taşta bazı vampirlerin ruhu varmış ve ölü bedenle birleşince ruh o bedene giriyormuş. Yani Carlos ve Jo sadece bedenen dirilmişler,içlerinde ruh taşta hapsolmuş ruhlardan biri.
Damon bunu Bonnie'e haber verir,hatta Alaric'e haber verme görevini ona bırakır. Carlos ise olaydan haberdar olunca tekrar karanlığa gönderilme korkusuyla tozu dumana katar. Hele de kafir güçlerini keşfedince. En sonunda Bonnie taşı orada bırakıp kaçar,Enzo'da Carlos'u öldürür.
Julian tabut deposunda saklanmaktadır.
O kadar tabutun içinden Julian'ın tabutu bulununca Valerie onu öldürmeye çalışır ama nafile en sonunda anlarız ki Lily'in ekibi önceden mekanı koruma altına almış.
 Lily herkesi gönderip,Valerie ve oğullarıyla kalıyor. Valerie Julian'a olan aşkından kör oldun diyor ve muhabbet bize gösteriyor ki Elena'ın uykuya yatması fikrini ortaya atan Lily'miş. Lily ölümlerden ölüm beğen kendine.
Lily Beau sayesinde ekibi etkisiz hala getirip,Julian'ın tabutuyla oradan kaçar.
Stefan Damon'u bastırıp,Valerie ile ilgilenir ve Valerie her şeyi anlatır.Tabi Stefan şok Stefan iptal.
Enzo Lily'e durumu anlatır,taşı sunar ve Julian ile arasında seçim yapmasını ister,Lily tabi ki taşı alır.
Bonnie Alaric'e kötü haberi verir.Alaric bunu kabullenmek istemese de önceden kaçmış olan Jo'u tekrar bulduğunda Bonnie'in dediğine inanır ve hala kim olduğunu anlayamayan ruha yardım sözü verir.
Stefan Caroline ile ayarladığı buluşmayı iptal eder,Valerie'i yeni yerine yerleştirir ve yaşananlar yüzünden hissettiklerini söyler.Hatta Valerie'in kendini öldürerek vampir olduğunu duyunca şok yaşar.En sonunda ona Julian'ın dirilmeyeceğine dirilse bile onu öldüreceğine dair söz verir.
Enzo'dan taşı alan Lily Kafirler sayesinde Julian'ın hayata dönmesini sağlar.
Bu arada Damon efsanevi intikam planını Bonnie'e anlatır.Damon Julian'ın dirilmesine seyirci kalacakmış ki Julian'ı Lily'in gözleri önünde öldürüp "tam mutlu oldum derken yıktın bütün dünyamı" ayarı çekmiş olacakmış.

Bu bölüm Enzo-Bonnie ilişkisini görmek pek çoğumuz gibi beni de şok etti,bu ilişki nasıl başlamış acayip merak ediyorum. Bonnie'in yaşadığı pişmanlık orada kalabilme için bir bahane miydi yoksa gerçekten bir kayba mı sebep oldu Bonnie? Eğer birinin ölümüne sebep olduysa bu kişinin kasabanın tek insanı ve 3 yıl sonraki gelecekte henüz görünmeyen kişisi Matt olma ihtimali yüksek.
Lily bu bölüm sonrasında ecelinin oğullarının elinden olacağı anlaşıldı,Damon haklı olarak sağlam bir planla Lily'in çok canını yakacak üstelik artık Elena kozu da aradan çıktı.
Stefan ve Valerie cidden tatlış bir çift olabilirmiş,hele Stefan'ın randevuyu iptal ettikten sonra yaptığı konuşma on numaraydı.
Jo'un bedenindeki vampirde sezona bayağı yayılacak bir konu olacak bakalım altından ne çıkacak?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder