31 Ağustos 2017 Perşembe

TEEN WOLF 6. SEZON 12. BÖLÜM

Uzun bir aranın ardından Teen Wolf incelemesine yeniden başladım. 6B sezonunun başlangıcı olan 11. bölümle başlayacaktım incelemeleri yazmaya ama bir türlü oturup yazamadım. 12. bölüm yayınlanınca en iyisi direkt onunla başlangıç yapayım dedim. Gerçi 11. bölüm daha dolu doluydu o yüzden üşengeçlik pişmanlığı yaşıyorum.
Spoiler...
Bölüm açılışında Theo'nun akıbetini izliyoruz. Gösterilenden anlaşılan şu ki birazcık insanlık kazanmaya başlayan Theo'un etrafını avcılar sardı.
Devamında öldürülen zebaninin cesedinin başındaki üçlüye geçiyoruz. Scott ilk sezonlarda yaşadığı avlanma olayı yüzünden korkuyor ve polisleri avcı sanıp, şerifin üzerine atlıyor. Üstelik diğerler polislerin az buçuk fark ettiği kırmızı gözleriyle.

 Olayın üstü örtülüyor ve Scott ile Malia Argent'in peşine düşüyor. 
Lydia geçen bölümde gördüğü sanrıdaki sesin kaynağını bulmak için Parrish ile konuşuyor. Sesin Eichen Evi'ndeki kilitli kapının açılma sesi olduğu anlaşılınca, Parrish geçmiş düşünüldüğünde Lydia'i bırakıp Eichen Evi'ne kendisi gidiyor.
Arada sırada diziye uğrayan Brett Liam'a lekrosda yardım etmek için tekrar dizide görünüyor. 
Üç cephede olaylar nasıl son buluyor derseniz. 
Argent kurşunu inceliyor ve onu işini bilmeyen bir avcının yaptığını söylüyor.
Parrish öldürülen zebaninin Eichen Evi'ni inşa ettiğini öğreniyor ayrıca oradaki doktor tarafından alıkonuluyor. Lydia Eichen Evi kabusları ile baş etmeye çalışarak onu kurtarıyor ve doktorun oradaki ddoğaüstü varlıkları öldürdüğünü öğreniyor. 
Liam kendini kontrol etmekte güçlük yaşarken yeni gördüğümüz Aaron karakteri böceklerin saldırısına uğrayıp hiç bir şey olmamış gibi davranır.
Okulun rehberlikçisi kasabanın yeni avcısı Tamora Monroe ise yeni hedef olarak Brett'i seçer lakin onu öldürmeyi başaramaz ama imdadına eskilerden bir yüz yetişir.
Fanlar tarafından sevilmeyen Gerard tekrar sahnelerde bakalım Scott ve sürüsünü neler bekliyor?

Nereden başlayalım eleştirmeye ilk olarak Teen Wolf 6. sezonu en gizemsiz sezon olarak bitirecek? Evet olayların nedeni ve sonuçlarını merak etsek de ortalıkta bir katil aramamız gerekmiyor. İlk andan Tamora'ı göstermeleri biraz hata olmuş en azından 2-3 bölümlük amatör avcı gizemi yaratabilirlerdi. Öte yandan Nemeton olayında yaşanan kapı açınca biri kaçar olayının Hayalet Atlılar olayında tekrar etmesi de final sezonunu yakışmamış. Ama kaçan şey insanlara ve hayvanlara korku aşılatma özelliği olan bir varlığa benziyor doğal olarak insanlara korku salıp karakterlerimiz hedef haline getirtmesi gibi bir özelliği olduğunu düşünüyorum ve bu durumda kurgunun sağlam temeller üzerine inşa edildiğine inanıyorum her ne kadar kendini tekrar etse de.
Liam ve Mason'un git gide Scott ve Stiles'e benzemesi de bir hayli sıkıcı olmuş.
6B fragmanı bize eskilerin döneceğini gösterse de sahalarda yeniden Gerard'i görmek hoşuma gitmeyen bir detaydı. Sen Stiles'in adını jenerikten çıkar 11. bölümde 2 dakika göster bu bölüm adını dahi anma ama en sevilmeyen Gerard'i 12. bölümden hayatımıza yerleştir. Neyse abartmayacağım ama Stiles'in gerçek adını buraya yazmayı da unutmayacağım Mieczyslaw Stilinski. 

2 yorum:

  1. ay teen wolf daha bitmedi mi yaaa. sen seviyodun doğruuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son bölümler yayınlanıyor, eskisi kadar sevmesem de bitirmek adına izliyorum :(

      Sil