7 Ağustos 2018 Salı

THE ORIGINALS FİNAL

Herkese merhaba, bugün 5 sezonun ardından final yapan The Originals dizisinin finali hakkında konuşacağım. Her şeyden evvel The Vampire Diaries dizisinin spin-off'u The Originals'in Hope Mikaelson'un hayatını konu alacak  nur topu gibi bir spin-off'u (Legacies) olduğunu belirterek başlayayım yazıma. Özetle Lagacies yan dizinin yan dizisi oluyor.
Bu da dizinin IMDb'deki afişi, Ric ve ikizleri de dizide oynayacaklar ilk bölüm 25 Ekim'de yayınlanacakmış. Bir aksilik olmazsa ilk bölümü ve sezon finalini izleyip yazarım.

Bu yazımda final bölümünü kısaca özetleyeceğim, önceki bölümlere pek değinmeyeceğim ve doğal olarak bolca spoiler vereceğim.


Spoiler...

Her şey sezon ortasında Hayley ölünce başladı Hope babasından uzaktayken bir de annesini kaybedince dellendi ve 4 kökeni toplayıp onların içindeki kara büyüyü çıkartıp kendi içine hapsetti. Tabi ki bu büyü Hope'i azar azar tüketmeye başladı ve final sezonuna kısacık bir süre için konuk olan Davina kötü haberi verdi. Hope içindeki kara büyü yüzünden ölecekti.
 Klaus bu acı gerçeği kaldıramadı ve kızını kurtarmak için kendini feda etti. Caroline'nin  ikizlerini kullanarak kızından büyüyü çıkarttı ve kendi içine koymalarını sağladı.
 Büyü onu ele geçirmeden kendini öldürecek olan Klaus'a ailesi veda etti ve Elijah ise onu ölüm yolculuğunda bile yalnız bırakmadı. İkiye böldükleri ak meşe kazığını birbirlerine saplayan iki kardeşin kuruyuşu ile dizi finalini yaptı.
Diğer karakterlere ne oldu derseniz, Rebekah zamanın geldiğinde tedaviyi almaya karar verdi (bahsi geçen Damon'daki tedavi) ve o zamana kadar Marcel ile mutlu mesut yaşamayı seçti.
Marcel ve vampirleri şehri terk etti. Kol Davina ile mutluluğuna devam etti. Freya ve Keelin Vincet'i baba olarak seçtiler ve demedi demeyin bu kuzenin Legacies'de bahsi geçerse ona da bir spin-off yapılır. Hope okula dönüp hayatına devam etmeye karar verdi. 
Final kesinlikle yürek parçalıycıydı. Her ne kadar kötülüğün sözlükteki eş anlamı olsalar da bağrımıza bastığımız iki karakterin ölüme birlikte yürümesi izleyicilerin kısa bir süreliğine de olsa depresif moda geçmesine neden olmuştur. Üzüldük çünkü kötü bitti.
(Biz izlemek zorunda kaldık ne yazık ki.)
 TVD'de karakterlerin huzura erdiğini gördük bu sezon TO'da Josh, Jackson, Hayley vb. başka karakterlerin bile huzura erdiğini  gördük ama bilin bakalım kimlerin huzura erdiğini görmedik? Evet Elijah ve Klaus'un huzura erdiği 1 dakikalık sahneyi görmek bizlere çok görülmüştü. Bu konuda iki fikrim var. Birinci Hope Legacies'de sona doğru ailesini diriltecek, ikinci Hope Legacies'in finalinde huzura erip ailesine kavuşacak. Tabi bunlar minicik ihtimaller. Ama Julie Plec huzura erme olayına bayağı bir kafayı taktığına göre gene de umutlu olalım. 
İki kardeşin sonu hatta Hayley'in ölümü bariz bir şekilde Lagacies'in kadrosunda olmayacak olmaları değil mi sizce? Anne ve babanın kolay kolay kızlarını bırakmayacak olmasının başka bir açıklamasını bulamadıklarını için öldürelim gitsin mi dediler. Yoksa her koşulda mı bu sonu yazacaklardı? İlla final içimize otursun mu istediler ya da ölüm olmayınca nihai son olmayacağımı düşündüler. Herkesi mutlu mesut sonsuza kadar yaşadığı finale final demeyiz mi dediler? İnanın  bilemedim ama bence finalin bu kadar sert olması her durumdan kıl payı kurtulan kökenlerin itinayla ölüme yürümesi gerçekten yazana yönetene sempatimi yok etti.  
Madem çok ağlatacağız  bari küçük detaylarla mutlu edelim denilen küçük ama güzel detaylardan bahsedelim. Aklımıza ilk Caroline ve Klaus geliyor Tyler senin ilk aşkın bense son aşkım olacağım iddiasının bu kadar sönük son bulmasını kötü olsa da ikilin sahneleri eminim fanları heyecanlandırmıştır ama itiraf edeyim Caroline gerçekten uzak oynuyordu Klaus'a hayran ama bu sonraki randevuya yetişme derdinde. Klaus'un dediği gibi ölüyor olmasaydı yanında olmazdı.
 Meşhur kasabamızda Elena'nın muayenesini görmek.
Alaric'in ağzından Bonnie'nn adını duymak, Stefan'ın günlüklerinin koruma altında olduğunu bilmek.
hayal dahi olsa Cami'nin Klaus'a verdiği desteği hissetmek.
Hayley'in dans için Elijah'ı beklediğinin haberini almak, üzücü de olsa samimi bir veda sahnesini izlemek.
Bunlar aklıma gelen ilk yerler.  Eminim sezon boyunca çok daha fazlasını görmüşüzdür. 
Gelelim kafalara takılan iki yere. İlki kara büyüyü neden başka birinin içine aktarıp onu öldürmediler sorusu? İtiraf edeyim çokça gördüğüm bu soru benimde kafamı kurcaladı ama geçen sezonu hatırlayınca cevabı buldum. Hatırlarsanız büyüyü 4 kökene dağıtırken illaki Hope ile kan bağlarının olması gerekiyordu bu durum halen geçerli anlayacağınız. Elijah madem ölmeye karar verdi Klaus niye boşuna öldü o zaman isyanlarını duyar gibiyim bunun sebebi de bence Klaus'un kızı için onurlu bir şey yapmaya karar vermesi. Hatta Hope'de bizler gibi bu durumu sorguladığında aşağıdaki replik geçiyor.
Klaus bin yılın bir başında koşulsuz sevgiyi tattı ve ölmeye razı geldi. Verilmek istenen mesaj sevgi öldürür mü acaba?
Bir de bana kalırsa Klaus'un bir motivasyonu daha var o da "kötü baba olurum" korkusu geçen sezonlar yer yer geçen bu konu Klaus'un yıllarca kızından uzak yaşamasıyla sorun oluşturmamıştı ama artık hiç bahanesinin kalmayacağını bilen Klaus birazda olsa babasına dönüşme korkusu yaşadığı için kendini feda etme kararına bir adım daha ilerledi bence.
TVD ve TO tarihinden gülümseten, yürek ısıtan, hazır cevaplılığa hayran kalacağımız onlarca replik vardır ama Klaus'un son sözleri basit ama anlamlı, yüreğine ince ince işleyen kolay kolay unutulmayacak repliklerden biri haline geldi nazarımda.
Elijah ise her koşulda kardeşinin peşinden giderdi ama bu kararı alırken eminim Hope'nin dans lafını söylemesi onun için işleri kolaylaştırmıştır tabi bir de sevdiciğinin ölümüne sebep olmasının vicdan azabı da var es geçmeyelim.
Şu son replikler var ya, resmen bir kez daha kahrediyor beni.
İkinci soru ise soy olayı. Bu konuda okuduğum yorumlardan sonra bilgi verme ihtiyacı hissettiğim yerlerden biri oldu. Biliyorsunuz köken ölürse soyu da ölür ama Klaus ve Elijah için o kural geçerli değil.
Klaus'un soyu ile bağı TVD ve TO ortak bölümde (yorumu için tık) Davina tarafından (Şimdi hatırlayınca gene sinir oldum.) kırıldı. Doğal olarak Klaus'un ölümü başta Caroline olmak üzere soyuna bağlı hiçbir vampiri etkilemiyor.
Elijah'ın soyu ise geçen sezon Hollow Elijah tarafından kurban edilince öldü zaten. Hatta Rebakah ve Kol vampirlerin bir anda öldüğünü görünce olayı çakmışlardı.
Bu açıklamalardan sonra dizinin IMDb sayfasını incelemediğimi ve bölümlerin puanlandırmalarına baktığımı ve 92 bölüm içinde en düşük puanı final bölümün aldığını eklemeden geçemeyeceğim. Sanırım verilen puanlar da karakterlerin güzide hatırı için.
Kısacası TV tarihinin en kötü ama en çok sevilen karakterlerinin biri olan Klaus'un, asilliği yüz metre uzaktan hissedilen ve ailesi uğruna sınırları yok sayan Elijah'ın, kendisini pek sevmesem de yokluğunu buram buram hissettiğim Hayley'in öylece ölüvermesi ortalığı kasıp kavuracak dünyanın en güçlü cadısı olarak nitelendiren Hope'nin hiçbir çözüm bulamayışını kolay kolay sindirip, final muazzammış gibi davranmayacağım. Final olsa olsa Mikael'e muazzam gelir, gerçi ona bile muazzam gelmeyebilir zira sen o kadar uğraş dur öldürmeyi başarama adamlar kendilerini öldürsünler.
Son söz bağrımıza bastığımız, kötülüklerini yer yer hiçe saydığımız, canımız ciğerimiz  karakterlere yazılan sonu sevemedim, sevemeyeceğim...
Her zaman ve sonsuza dek...

10 yorum:

  1. heralde bu tarz dizileri izlemeyen nadir insanlardanım :D ya da ilgim yok. bekliyorum ben de bloğuma :) www.kozmetikpsikolojisi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevkin tutmamış hiçbir diziyle, eğer seversen soluksuz izlersin bence :)

      Sil
  2. The originals bitdi və xəbərim yoxdur. Uzun müddətdir ki (teenwolf finalından sonra) seriallardan uzaq qalmışdım xəbərisz idim. Bu serialın ilk sezonunu izləmişdim və klaus bir başqadır. Danışıq tərzi xüsusilə😍 sonda onu niyə öldürdülər ama unuduımaz olsun deyə sevdiyimiz rolları öldürürlər🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevdiğimiz can ciğer bir karakteri daha öldürdüler belki Hope'un dizisinde anlık dahi olsa görebiliriz Klaus'u.

      Sil
  3. Instagram aracılığı ile geldim bana da beklerim :)

    http://link.tl/1Qrgu

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir hatırlatma. Legacies'den önce...

    YanıtlaSil