19 Ekim 2019 Cumartesi

LEGACIES 2. SEZON 1. BÖLÜM

Uzun bir aradan sonra Legacies 2. sezonuyla dönüş yaptı. Ben de diziye ayılıp bayılmasam da her vefalı izleyici gibi TVD ve The Originals hatırına hemen yeni sezona başladım. 
Tamam tamam Hope'un dönüşü nasıl olacak? merakını da es geçmeyelim bari. Bölüm incelemesi her zamanki gibi spoiler içerecek. 
Legacies 1. Sezon 1. Bölüm incelemesi için buraya.
Legacies 1. Sezon Finali incelemesi için buraya.
Salvatore Okulu yaz tatilini giriyor.

Lizzie annesinin yanın giderken Josie müdürlük mevkisi elinden alınan babasının yanında kalıyor. M.G ve Kaleb yaz tatilini geçirmek için Kaleb'in ailesinin yanına gidiyor.
 Landon ise hala kurt alan Rafael'in yanında kalıyor. Hope ise... Yok edemediği karanlığın içine hapsoluyor ve yanındaki yoldaşı ise konuşmayı isteyeceği son insan yani Clarke.
Karakterleri bölerek yapalım incelemeyi. 
Josie ve Landon yani koca okulda kalan iki öğrenci. Birisi hafızasındaki boşluk ve gücünün getirdikleri ile boğuşurken diğeri ikizini yaşayacakları ve sadece birinin sağ kalacağı olay üzerine kafa yoruyor.
Üstelik babasının ondan deli amcası Kai Parker'i sakladığını öğreniyor. Landon ise Raf'ın kendinden kaçtığını. İki depresif insan bir şekilde mutlumsu oluyor ve birlikteliğe mini bir adım atıyorlar hem de Hope Mikaleson'un önünde.
Hope ve Clarke cephesinde işler tahmin ettiğiniz gibi. Clarke Hope'dan nemalanmak istiyor. Zira Hope vampir yanını aktif etmediği için çukura atladığında Malivore'i tam olarak yok edemiyor ama çukurun hapsettiği karanlıkta kaldıkça Malivore'i zehirliyor. Malivore doğal olarak onu dünyaya geri göndermeye çalışıyor ama olayları anlayan Clarke, Hope'nin +1'i olmak için elinden geleni yapıyor.
Malivore ise oğlunu çukurdan göndermek istemediği için Hope'nin esaret günleri uzuyor ta ki Hope her şeyi anlayıp çukurdan kurtulana kadar. Biz demiştik Hope'nin dönüşü uzak değil diye. Tabi ki geri döndüğünde kimse onu hatırlamıyor ve Landon'un mutlu olduğunu anlayınca çare bu diyardan gitmek diyor ama bineceği otobüsün kaza yapıp içinden değişik yaratıkların çıkması Hope'nin gidiş ihtimalini zora sokuyor. Öte yandan karanlıkta babasına Hope'i öldürme yeminleri eden Clarke'de gidiş biletine sahip oluyor üstelik gizemli bir destekçisi olacak gibi.
Diğer karakterlere değinmeye gerek yok bence. Zaten çok az gördük. Asıl olay Josie ve Landon'un alakasız ilişkisi ve bir Türk filmi klasiği gibi bu ilişkinin  Hope tarafından görülmesi. İkili çok alakasız gerçekten, zaten dizinin başından beri enerjisi yüksek çiftler göremedik pek ama bu da tuzu biberi oldu. İlla ki Hope incinmeli, buruk başlamalı yeni dünya hayatı.

Hope'nun tam bir üçlü melez olmaması ve bu yüzden Malivore'i tam olarak yok edememesi gerçekten güzel düşünülmüş detaylardan biriydi. Zaten TVD ve The Originals'da da bu tarz ince detaylar vardı ve gerçekten senariste şapka çıkarttırırdı.
Bu sezonun konusu Clarke'nin ettiği yemin üzerine gayet anlaşılabilir. Malivore'i yok edebilecek tek şeyin -Hope- yok edilmesi. Geçen sezon gibi yaratıklar gene ziyaret edecekler dünyayı. Bu sefer unutulmuşluktan kurtulmak için amaçları Hope Mikaelson'u öldürmek olacak. Hope muhtemelen Raf'ı insana dönüştürerek başlayacak ekibin kalbini kazanmaya. Zaten Raf'ı unutup gitmesine de pek bir bozuldum.
 Bu sezon muhtemelen Kai Parker sahne alacak, geçen sezonda öyle bir dedikodu duymuştum ve bu sezon adının geçmesi boşuna değil. Eski yüzler Legacies içi çok faydalı olur umarım bu sezon TVD tayfasından bir kaç kişiyi görebiliriz. Hazır eski yüzler demişken Hope'nun über güçlü akrabaları Hope silindikten sonra resimlerine bakıp bu kız kimdi? demediler mi acaba. Mesela bu konunun es geçilmesi çok saçma olmuş. Josie bu bölüm bir de üstüne basarak tanıdık biri silinse bile fotoğraftan anlardık dedi.

2. bölümün fragmanını izledim kısa falan ama Hope ile Ric'in yeniden tanışması var. Geçen sezon Lizzie'ni alternatif evrenlerinin hepsinde Ric ile Hope'un hemencecik baba-kız gibi takılması göze çarpıyordu muhtemelen 2. bölüm sıradan bir lisede müdürlük yapan Ric ve Hope'nin tekrar baba-kız ilişkisi adımları atmasını izleyeceğiz.
2. sezon gümbür gümbür başlamadı ama zaten atalarının yanından zar zor geçebilecek bir dizi olduğu için normal karşıladım, bir nevi kim, kiminle, nerede, ne yapıyor? temasında bir bölüm olduğu için biraz sönüktü zaten Hope'nin dönüşü de belliydi. Bu yüzden sezonun diğer bölümlerinden daha umutluyum Hope'nin sil baştan güven kazanıp, kendi ekibine dahil oluşunu izlemek keyifli olacaktır umarım, tabi aşk beşgenelerine ve alakasız çiftlere mola verilirse.


12 yorum:

  1. bu dizi de aklımda. o kadar çok izliyom dizi ama bitmiyo ay haftada iki dizi bitiriyom geceleri ama bitmiyolar :)

    YanıtlaSil
  2. içine girince bütünleşebilecegim bir dizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok bütünleşilecek bir dizi değil tabi sizin izleyip karar vermeniz lazım :)

      Sil
  3. İlk defa sizden duyuyorum vakit bulursam bakarım inşallah ama önceliğim kitap okumak olduğu için film izlemek ikinci planda kalıyor :)

    YanıtlaSil
  4. Klaus Michaelson hatrina başlayıp ada ara baktığım bir dizi hope' tan çok fazla bir performans bekliyordum ama sanki bu dizi the orginals dizisini ozlettiyor 😊 ama Rafael hala merak ettiğim için neler olmuş diye bakacağım sanırım teşekkürler paylaşım için 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız kesinlikle The Originals özleniyor. Hope'un ve dizinin alacağı yol uzun :)

      Sil
  5. Ay ben baya geri kalmışım.. Originals'ın son sezonu bile duruyor hala :/ Dizinin varlığını da senden öğrendim şimdi. Fırsatım olursa bir bakayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Originals'ın son sezonu kalp kırıcı bilgine :(

      Sil
  6. Başlarken pek ciddiye almamıştım ama bağımlılık yapıyor dizi. Özellikle ikinci sezonun ilk bölümleri kalp kırıcı. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hope'un her şeye sil baştan başlaması gerçekten hüzünlü :)

      Sil