3 Kasım 2012 Cumartesi

ORMAN-HARLAN COBEN

ORMAN-THE WOODS
 Söz konusu kitap seçmek olunca tercihim gizem türünden yana olur. Bu yüzden Harlan Coben'in Orman'ı tercihim oldu.Yazarın okuduğum ilk kitabı.Önce kitap künyesini verelim.
   ADI:ORMAN
   YAZARI:HARLAN COBEN
   YAYINEVİ:MARTI YAYINLARI
   SAYFA: 524


 Konusu ise bölge savcısı Paul Copeland 'ın etrafında yaşanan olaylar.Paul eşini kaybetmiş,tek kızıyla ilgilenen bir bölge savcısıdır.Şu an bir tecavüz davası ile ilgileniyor.Ama karşı taraf çok zengin ve onu susturmak için ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar.Bunların yanında 20 yıl önce gittiği kampta yaşanan felaket tekrar önüne geliyor.Kampta 2 arkadaşı öldürülmüş ve biri Paul2un kız kardeşi Camilla olan diğeride başka bir arkadaşı olan 2 kişide kaybolmuştur.Paul kız kardeşinin öldüğüne inanıyor. Hatta annesinin kendilerini kız kardeşinin yaşamaa umudu yüzünden terk ettiğine düşünüyor.Ve 20 yıl sonra ona gösterilen cesedin kampta kaybolan diğer kişi olduğunu fark etmesiyle kız kardeşinin yaşadığına inanmaya başlıyor. Davanın yanında bu olayıda eşelemeye başlıyor.O bu olayı incelerken, zengin aile onun hayatını eşelemeye başlyor.Paul!un geçmişi aralandıkça ortaya çıkan bazı şeyler Paul'u bile şaşırtıyor.Olay sayesinde kamptaki aşkı Lucy'i tekrar buluyor ve olaı çözmek için onun da desteğini alıyor.
 Peki gerçekten kız kardeşi ormandan sağ çıkabilmiş miydi?Sağsa bunca yıldır neredeydi?Paul'un şuan ki davası yüzünden ortaya çıkan sırlar doğru muydu?Paul davayı kazanabilecek miydi?
 Kitabın geneli hakkında ise aynı anda Paul'un hayatının farklı zamanları anlatıldığı için biraz dikkatli takip gerektirebilir.Kah vefat eden eşininin yanında kah büyükanne ve büyük babasının yanındayız.Ama diyalog ağırlıklı kitap okurken betimleme sevmeyenler için çok ideal.Ayrıca kitapta bir tecavüz davası,bir 20 yıl önce yaşananlar ve bir de şu an işlenen bir cinayet var. Ve yazar bunları birbirine  kendine hayran bırakaak şekilde bağlamayı başarmış. Kitapta yer yer şaşırırken bazı yerlerde de burnumun dibindeki olayı nasıl anlamamışım diyebilirsiniz.

12 yorum:

  1. HARLAN COBEN mükemmel bi yazar ORMAN ı okumadım ama en yakın zamanda okumak temennisi ile saygılarımla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim okuduğum ilk kitabı ben de diğerlerini okumayı çok istiyorum.

      Sil
  2. Kitabın karakter analizini yapar misiniz okuyanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kitabı okuyalı 3 yıl oldu ne yazık ki düzgün bir karakter analize yapamam :(

      Sil
  3. Kitabın karakter analizini yapar misiniz okuyanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kitabı okuyalı 3 yıl oldu ne yazık ki düzgün bir karakter analize yapamam :(

      Sil
  4. Kuzenimden Hediye Geldi Sizce Nasıl Ve Filmi Varmı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi olduğunu duymadım,kitabı nasıl bulduğumda yorumumda yazıyor zaten.

      Sil
  5. Kiz kardesi bulunuomu ve bulunuosa bunca yil neredeydi acil odevim var yardim lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı okuyalı 3-4 yıl olmuş olayları sizin ödevinize yardım edecek kadar hatırlamıyorum ne yazık ki :( Ama spoiler kız kardeşin yaşadığını hatırlıyorum ve bunun sebebi yanlış hatırlamıyorsam kampa işlenen cinayete tanık olmasıydı bu yüzden kendisine kayıp izlenimi vermişti.

      Sil