17 Temmuz 2013 Çarşamba

ELEMENTARY 1. SEZON 4. VE 5. BÖLÜM

İki bölümü birden yorumlayalım bu yazımda.Küçük küçük spoiler var belirtelim.
4. Bölüm kayıp bir çalışanını buldurmak için bir bankanın Sherlock'u tutmasını ele alıyor. (BBC Sherlock'ta 6 tanecik bölümünün birinde bankada geçen bir konu işlenmişti. Zaten 6 bölüm olan orijinal dizideki kullanılan mekanları kullanmasanız. En azından ilk başlarda kullanmayın da aklımız oralara kaymasın.)
Sherlock kayıp adamı ölü bulur.(Burası da tanıdık ama neyse)
Adamın ölümü aşırı doz zehirlenmesi gibi görünmektedir.Ve Sherlock olayın cinayet olduğunu iddia eder. Burada bir kaç mantıklı açıklama yapmaya başlar. Ama süper zeka polisimiz onu pek sallamaz. Şimdi polisi zeka yoksunu gibi gösterince haliyle Sherlock gözümüze süper görülür.
Gerçi Sherlock'un süperliği katil olduğunu düşündüğü kişinin yanına kimseye haber vermeden gidip kendini yakalamaya elverişli hale getirme aşamasında biter.
Bölüm sonunda Gregson'un  Sherlock'un uyuşturucu geçmişini bildiğini öğreniyoruz. Sherlock ise bu konuda şaşkın. Eee bu kadar zeki insan bir polisin kendini dedektif gibi kullanırken herhalde hakkında bir araştırma yapmamış olmasını mı bekliyordu?Bence hakiki Sherlock bu olayı daha ilk gün anlardı. Ama nerede?
Bu arada Watson Sherlock olma yolunda Sherlock'tan daha hızlı ilerliyor bilesiniz.Çıkmaya başladığı kişinin yalanlarını da yakalamaya başladı.
Bölümün sevdiğim çıkarımlarından biri raflardaki kitap sırtlarını inceleyerek yapılan yorumdu.


5. bölüme geçersek gene BBC'ye göndermeli bir sahne ile açılışı yapıyoruz. Morgda bir cesetle deneyler yapan Sherlock... Morga yeni gelen bir cesetin cinayet kurbanı olduğunu düşünüp kendini kanser hastası olduğunu öğrendiği kurbanın odasına atıyor.Hastanede dolaşan bir ölüm meleği olduğu konusunda ısrarcı. Bu arada Watson eski bir doktor arkadaşına hastanede rastlar. Bu sayede Watson'un cerrahlığa devam edebileceğini ama kendisinin bu yolu seçtiğini anlarız.
Neyse bu bölümde hoşuma giden çıkarım kurbanlarıyla konuşan ölüm meleğinin bir kurbanın hasta dosyasını inceleyerek kadının İngilizce bilmediği anlayıp onun dilini konuşabilecekleri katil adayı yapmalarıydı.
Burada Sherloc ne kadar anlayışlı görülür.Ayrıca kısa boylu adamın  mimiklerine de ölünür.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder