6 Temmuz 2013 Cumartesi

TEHLİKELİ OYUN-LA OLA-DIE WELLE (2008)

Almanya yapımı 1967 yılında California'da yaşanmış bir olaydan günümüze uyarlanan ibretlik bir film.
Rainer Wenger (Jürgen Vogel ) lisenin sevilen ve enerjik öğretmenidir. Proje dersi için anarşi dersine girmek isterken otokrasi dersine mecbur kalır. Ve sınıfta öğrencilerle gelişen diyaloglar  Wenger'in ilginç bir yol denemesine neden olur.Kendisi grubun lideri olur ve bir takım kurallar koyar. Sonraki derslerde grup bütünlüğünü koruma amaçlı üniforma giyme kararı alınır. Gruba  The Wave (Dalga) adı verilir. Ve kendi logoları ,selamlaşma hareketleri olur. Ve Dalga çığ gibi büyümeye başlar.

Başlangıçta her şey neredeyse mükemmel giderken , özellikle ailevi sorunları bulunan öğrenciler için  bu birlik beraberlik ortamı dört elle sarılacakları bir yer olmuşken Dalga sadece sınıf üyeleri ile sınırlı kalmaz ve bütün okula yayılır. Ve yavaş yavaş her şey Wenger'in kontrolünden çıkmaya başlar.
Kesinlikle ibretlik bir filmdi. Özellikle lise öğrencilerine öğretmenlerin nasıl model olacağını onları nasıl etkileyebileceğini çok iyi göstermişlerdi. Oyunculuklar gerçekten iyiydi ve filmde iki Türk karakterin olmasının da hoş bir yanı vardı. IMDb puanı  7.5 belirtelim.
Kısacası tavsiye ederim. 
Ve filmden pazartesi sendromları için son noktayı koyan bir kare...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder