24 Temmuz 2013 Çarşamba

TEEN WOLF 3. SEZON 8. BÖLÜM

Öncelikle bölüm analizine geçmeden  belirtmek isterim ki bu bölüm Dizimag sitesinde 9. bölümün görünmemesi sebebiyle  sezon finali sanılmakta ama sezon finali değil. Hatta bu sezon 24 bölüm olacağı söyleniyor. Ama sezon araları yapılacak. Gelirsek 9. bölümün ne zaman olacağına bu konuda kafam karışık. Çünkü pek çok sitede 9. bölüm için ara verilmeksizin 29 temmuz'da yayınlanacağı yazıyor. Ama pek çok izleyici yorumu 2 hafta ara verileceğini söylüyor. Yani bu noktada bekleyip göreceğiz.
Bölüm geçersek hepimizin aylardır kafasında dolaşan bir soruya cevap bulmanın yanı sıra geçmişe yönelik bir bölümdü.
Her zamanki gibi Spoiler!!!
Stiles Cora'dan Derek'in geçmişi ile ilgili bilgiler isteyip bunun için onlarca sebep sayarken olaya Peter dahil olur.
Derek'in geçmişte böyle olmadığından konuşmaya başladılar. Peter'in açıklamasına ölünür.


Bir kızın onu değiştirdiğinden bahseder ve mavi gözlere değinir. Herhalde pek çok fanın merakının,onlarca teorinin ardından mavi gözlerin esrarı bugüne kısmetmiş.

Evet Stiles bir ara konuşulan doğuştan kurt adamlarım gözleri mavi olur teorisini ima ediyor herhalde.
Bu sırada kim konuşması için Gerard'ın acısını alırmış. Scott geçmişe erişebilmek için bunu da yaptı.

Ve geçmişe dönüyoruz. Genç Derek'in kalbini çalan kızla tanışıyoruz. Stiles onu çellocu kız olarak isimlendirse de  gerçek adı Paige(Her ne kadar denk gelmemiş olsam da karakterimiz ayrıca Supernatural dizisinde rol almış.) Derek lisedeyken küçük bir atışma sayesinde onunla tanışıyor.

Özellikle bir müzik aletini çalarsan adımı söylerim kısmını çok beğendim. Derek'in çaldığı müzik aletini de.

Scott ise Gerard'ı patronunun bile Darach olabilme ihtimalinden bahsetmektedir.Burada Deucalion gibi birinden kurtulmak için insanların neler yapabileceği bilsen şaşardın deyince Allison  cevabı yapıştırıyor. Ya da senin gibi birinden.Altta kalmayan Gerard en azından kendini biliyor ve Benden o kadar kolay kurtulamıyor deyip tıbbı gizem olduğundan bahsediyor.Malum kanseri iyileşmiş ama ağzından ve burnundan siyah bir sıvı geliyor.

Gerard ,Deucalion için her zaman kör değil deyip bizi merakta bırakırken Stiles'in yaş merakına geçiyoruz.

Stiles'in replikleri adamı öldürür ama Peter'ın hakkını da yememek lazım.
Genç Derek ve Paige bir akşam Ennis'in sürüsünden birinin avcılar tarafından öldürüldüğü için toplanan 3 sürünün buluşma yerinde buluşuyorlar.Tabi Derek duyuları sayesinde vaktinde uzaklaşıyor oradan.

İkizler hariç alfalar ve öldürülmeleri çok az kalan sürü üyeleri.
Burada tam kurt formuna dönüşen ve bu sürülere rehber olan bir alfadan bahsediliyor. Dip not buradan bütün alfaların kurt formuna dönüşemeyeceğini bunun çok nadir bir şey olduğunu anlıyoruz.
Bakalım bu alfa kimmiş?

Derek'in annesi...
Ennis Deucalion'un ısrarlarına rağmen intikam alamaya kararlıdır.
Bu arada geçmişe döneriz de şerifi görmez miyiz? O zaman şerif yardımcısıymış. Ennis'in sürü üyesinin cesedi için çıkardığı tantanaya yollanmış.

Yeğenini okulda ziyarete gelen genç Peter (Michael Fjordbak) bölümde Isaac'ı göremediğimiz için üzülen benim için bir sevinç kaynağı oldu. Böylelikle eğer genç Peter'i göreceksek sezonun yarısını geçmişte geçirmeye razı boyuta geldim.

Ve genç Peter genç Derek'in aklına Piage'nin sırrını öğrenmesi durumda her şeyin mahvolacağını,sırrın öğrenilmemesinin  imkansız olduğunu bundan kurtuluşunun tek yolunun onu dönüştürmekten geçtiğini söyler.
Ve dikkat bunları Stiles-Cora ikilisine aktarırken sanki her şey Derek'in başının altından çıkmış gibi anlatılıyor.
Peter var ya ne desem yersiz kalacak.Az gelecek.

 Peter sen var ya küçük şirin bir çocukken bile ortalığı birbirine katıp,terör estirip sonra da masum ifadeni takınıp, ben çocuğum bunları nası yapabilirim ki demişsindir.
Derek'in annesinin kızı dönüştürmeyeceğini bilen Peter bunun için sürüsünden birini kaybeden Ennis'i uygun görür.
Bu arada Gerard Druidler ve kurtların ilişkisini anlatmaya başlar.Meğersem druidler sürülerin danışmanıymış.
Mesela Hale'lerin sürüsünün danışmanı kim olabilir sizce?
Bildiniz Deaton...
Ve kardeşi Morrell'in alfa sürüsünün casusu olduğu vurgulanıyor. Stiles'in şoku...

Bu arada tekrar geçmişteyiz. Deucalion Gerard ile konuşup bu olayın kan davasına dönüşmesini engelleme çabasındadır.(Kim derdi ki Deucalion iyi,düşünceli ,insaniyetli biriymiş.)Bunun için Deaton,Talia ile bir konuşma yapar. Deaton ona zeytin dalının hoş karşılanmayacağını anlatır. Örnek olarak da bizim çok iyi bildiğimiz bir hikayeyi anlatır.

Akrep ile kurbağanın meşhur hikayesi.Hikayenin sonunda "bu benim doğamda var kısmı" Deaton tarafından vurgulanır. Ve Gerard'ın onu tuzağa düşürebileceği söylenir.
ve bu arada Ennis Paige'yi dönüştürmek için okula gelmiştir. Paige ısırıldıktan sonra Derek olaya müdahale eder  ama geç kalınmıştır.
Günümüzde ise Gerard Deucalion'un barış isteğini ikilimize anlatmaktadır. Bunun için William Blake'den çok güzel bir alıntı yapar.
Ve o da o hikayeyi anlatarak Deucalion'un tuzak kurduğunu iddia eder.Ve buluşmayı tuzağa döndüren olur. Gerard sırf barışı istiyorlar diye kendi yandaşlarına bile zarar ve Deucalion'u kör eder.
Ne yazık ki Piage dönüşememiştir ve acı çekiyordur.Üstelik Piage durumdan haberdar olduğu(Derek'in kurt olması:) söylüyor ve bu acıya daha fazla dayanamayacağını ifade eder.

Ve Derek onu öldürür.Burada Peter'dan kafamızda aylarca dolanan sorunun cevabını alıyoruz.
Ve mavi gözün esrarı masum bir canı almakmış. Bu durum Jackson'un ,Peter'in mavi gözünü de açıklar.
Derek ne acılar çekmişsin sen bu agresif haller ondanmış meğersem.
Deucalion ise artık göremeyeceğini öğrenip çıldırır halde iken sürü üyesi Marco ona saldırınca anlıyoruz ki Deucalion kurt gözüyle görebiliyormuş. Ve Marco'yu da öldürür.
Derek ise göz renginin değişmesini annesine anlatır.Annesi olayların farkındadır ve onu teselli eder.

Bölüm sonlarında Stiles ve Scott anlatıcılara güvenmedikleri ifade eder. Hatta Scott  yalan emaresi olan kalp atışı  yükselmesine rastlamadığını ifade etse de Gerard'a esaslı bir tehdit çakar. Yalanın bedelini ödersin diye.
Şimdi gelelim karakterler yalan söylüyorsa ne sebeple olabilir. Ben bu durum için bir kaç teori düşündüm.
Peter yalan söylüyorsa sebebi muhtemelen çarpıtmadır. Yani adam kendini düpedüz masum anlattı ama biz öyle olmadığını biliyoruz.Ayrıca aşırı çarpıtma hikayedeki önemli detayların ortaya çıkmasını engelleyebilir.
Gerard ise bilgilerin faydalı olan kişileri düşündüğümüzde sırf bir nevi intikam almak için yalan söyleyebilir.Mesela kendisinin kurda dönüşmesini engelleyen Scott'a niçin yardımcı olsun ki?Aksine onu yanıltarak acı çekmesini sağlayabilir.
Ayrıca hem Gerard hem Peter için ortak 2 teorim var.
İlki bölüm boyunca sıkça değinilen "bu beni doğamda var" vecizesi, iki karakterinde yalanlı dolanlı işler çevirmek özlerinde var.
İkincisi druidin ikisi de olmayacağını düşünsem de druid olma ihtimalleri var ayrıca Harris gibi druide yardımcı da olabiliyorlardır.Bu durumda da elbette ki bazı şeyleri saklamışlardır.
Özetle sanırsınız 24 dizisini izliyorum boğmuşum kendimi teorilere. Siz de eksik kalmayın Teen Wolf dizisinden.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder