14 Mart 2014 Cuma

THE ORIGINALS 1. SEZON 14. BÖLÜM

Bu aralar dizi takibim oldukça gecikmeli gelmekte dizimizin 16. bölümü de yayınlandı ama ben daha 14 yeni izledim. Üstelik facebookta gezinirken Rebekah'ı canlandıran Claire Holt'un diziden ayrıldığını da öğrendim. Bence onsuz devam etmemeli dizi ama zaman ne gösterecek bakmalıyız.
Gelelim bölüme. Spoiler...
Geçen bölümde Rebekah ve Klaus cadıların eline geçmişti. Bu bölümde eski bir hastanede  Genevieve Rebekah'ın babasını çağırmak için 1919 yılında yaptıklarını birbir Klaus'a gösteriyor.

 Genevieve ve arkadaşı Clara Summerlin ile hemşirelik yoluyla grip salgını olduğu dönemde arkadaş olup Genevieve'den  Mikael'ı çağırması istemiş. Genevieve iyi niyetle bu teklifi kabul etmiş.

 Tabi ki Rebekah büyüden sonra caymış iptal etmesi için Genevieve'nin yanına gelmiş,olaylar ortaya çık
ınca ve Genevieve büyüyü iptal edemeyince gelişen Rebekah'ı Genevieve'e virüs bulaştırmaya itmiş. Üstelik arkadaşı Clara'da nasiplenmiş bu olaydan. Ayrıca Clara'nın bedenini o zamanlar Celeste kullanıyormuş. 

Geçmişten bu yana Klaus'a ilgisi olduğu anlaşılan Genevieve bütün anıları gösterdikten sonra Klaus'un göğsünden çıkardığı hançeri ona verip,güç kazanması için kanını da içirir ve Rebekah'ın üstüne salar. 

Elijah ve Marcel ise Celeste'nin Elijah'ın üstüne işaretlediği ipuçları sayesinde Klaus Rebekah'ı öldürmeden olaya müdahale ederler. Hatta Elijah hençeri tekrar Klaus'a saplar.
Bu bölümde Klaus'un ve Rebekah'ın hasta halleri ayrıca aile bağlarında kopuş sebebiyle beni üzen bir bölüm oldu. Her zamanki gibi oyunculuklar müthişti. Ve ilerleyen bölümlerde Klaus'un intikam senaryoları merak uyandırıcı.

8 yorum:

  1. Ben de son yayınlanan bölümünü az önce izledim, gerçekten güzel bir dizi... Ama sezonu yakaladıktan sonra haftada bir bölüm kesmiyor. Başka bir diziye daha başlasam, önerilere açığım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde yabancı dizilerde öyle oluyor. Önerebileceğim Teen Wolf var izlemediysen ilk sezonu biraz yavan kaçabilir ama sonra mükemmelleşiyor. (Fantastik sevdiğini düşünerek bunu örnek verdim. Eğer sevdiğin tür konusunda beni aydınlatırsan öneri yelpazemi genişletebilirim :)

      Sil
    2. Teşekkürler, aslında tarz olarak bir tercihim yok güzel ve sürükleyici olan dizileri seviyorum. Şimdiye kadar izlediklerimden örnek verirsem belki daha aydınlatıcı olur ;)
      The Vampire Diaries (ilk 2 sezon), Supernatural (ilk 2 sezon), Heroes (ilk 2 sezon), HIMYM, House MD, Greys Anatomy... Yazarken fark ettim fantastik olanları hep iki sezon izleyip bırakmışım. Belki farklı bir tarz arıyor olabilirim :)))

      Sil
    3. The Vampire Diaries bayağı bozdu buralar son bölümlerini de izleyemedim henüz.Hereos yazar grevinden etkilenip bozulmuştu. Yoksa bayağı iyi bir diziydi. İzlemediysen The Big Bang Theory güzel bir komedi dizisi, Hannibal var daha yeni 2. sezonu başladı. Kuzuların Sessizliğini dizi versiyonu. BBC Sherlock kısa öz bir dizi ciddi bağımlılık yapar. Araya karışmış her diziye benzettiğimiz Perception var. Eski bir dizi Prison Break var. İzlemesem de ünleri aşan Breaking Bad ve The Mentalist var. Önerim bu dizilerden bazılarını içine alsa da http://fgofilmdizianime.blogspot.com.tr/2012/09/en-iyi-dedektifler.html bu yazımda dedektifli dizilere şu yazımda da http://fgofilmdizianime.blogspot.com.tr/2013/01/en-zeki-10-yabanci-dizi-karakterleri.html zeki karakterli dizilere erişebilirsin :)

      Sil
  2. Oldukça geniş yelpazeli bir seçenek sunmuşsun bana :) Çok teşekkür ederim... Hemen en zeki karakterli dizilere göz atıyorum, zeki insanlara bayılırım ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceliği BBC Sherlock'a tanımalısın :) İzlediklerinin yorumunu bekliyorum :)

      Sil
    2. BBC Sherlock'tan başlıyorum o zaman ;)

      Sil
    3. Pişman olmayacağını umuyorum. Bu arada pilot bölümle değil 1. bölümle başla daha iyi olur :)

      Sil