16 Mart 2014 Pazar

THE ORIGINALS 1. SEZON 16. BÖLÜM

Spoiler...
Son iki bölümün analizinde de sıkça belirttiğim gibi bu bölümle Rebekah'ı uğurladık. Klaus intikam falan almakla uğraşmak yerine mezarlıkta doğru kararı  verdi ve onu özgür bıraktı.


 Mezarlık sahneleri ve sık sık geçmişe dönüşlerle Klaus'a babasının yaptığı eziyetleri izlemek yeterince acı vermezmiş gibi bir de Rebekah diziden ayrıldı.

Ayrılığı sebebi olarak 2 ihtimal göz önünde bulunuyor. İlki senaristlerin Rebekah'ın hikayesini bitirmek istemeleri ki bu biraz mantıksız bir durum. Çünkü Rebekah gibi bir ana karakterin daha birinci sezon bitmeden hikayesini bitirmeleri bana olasılıksız görünüyor. İlla bitirme kararı almışlarsa bu durumda sezon finalini beklemeleri daha makul olurdu.

 İkinci sebep Claire Holt'un kendi isteği ki sebep bu bence.Ayrıca karakterin öldürülmemesi ve konuk oyuncu olarak gelme ihtimalinin bulunduğuna dair söylemler bu görüşü destekliyor.Claire bir sebepler diziye mola vermek istemiş ama senaristler,yapımcılar bu molayı kalıcı bir durumu döndürmektense açık kapı bırakarak Rebekah'ı görmemizi sağlayacaklar bence. Claire Holt başka projeler için mi,karakterinin  bu kadar sürmesini beklememesinden mi yoksa başka sebeple mi bilinmez ama gelecek vaadeden bir diziden ayrıldı. (Bir de hamile olduğuna ilişkin dedikodular var ne kadar doğru bilinmez) Umuyorum ki ilerleyen zamanlarda da tekrar göreceğiz.

Davina ölüyken ataları tarafından vampirlerle anlaşmaması üzerine korkutulmuş. Marcel ise sınır büyüsü mecbur Genevieve ile Davina'yı ona teslim üzere anlaştı. Ayrıca pederin büyüsünün kalkamayacağını öğrendik. 


Sonuç olarak Rebekah gitti,Elijah Marcel'i bölgeden sürdü,Genevieve cadıların yeni lideri oldu,Davina cadılara teslim edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder