12 Ağustos 2014 Salı

HIRSIZLAR-TAKERS (2010)

5 kişilik bir hırsız grubu mükemmel bir planlama ile bir banka soygununu gerçekleştirir. 
Bu beş kişi Jesse Attica(Chris Brown),Jake Attica(Michael Ealy), Gordon Jennings (Idris Elba),
John Rahway(Paul Walker) ve A.J. (Hayden Christensen) mutlu mesut soygun ganimetlerini harcarken onları bekleyen 2 büyük sorundan habersizdirler.
İlki geçmişten gelen dostları Hayalet'tir.(T.I.)Bir soygun sırasında yakalanan Hayalet hapisten çıkar çıkmaz eski dostlarının yanına gelip hem o soygundan payını ister hem de hapishanede elde ettiği bir plan vasıtasıyla onları yeni bir soygun gerçekleştirmeye için ikna eder.

İkinci sorun ise Jack Welles(Matt Dillon) adlı bir dedektif ortağı  Eddie Hatcher(Jay Hernandez) ile bu soygunları çözmeye kararlıdır. Ve işin kötüsü önceki soygun ve planlamaya başladıkları soygun Welles'e fazlasıyla ipucu sağlayacaktır.

Bize de gerçekleştirecekleri yeni soygunda başarılı olup olmayacaklarını ve Welles'in onları yakalayıp yakalayamayacağı izlemek kalır.

Paul Walker'ın vefatının ardından izlediğim ilk filmi ve filmi bilinçli bir şekilde de seçmediğimi belirteyim. Zaten aktörün diğer filmleri ile de haşır neşir değildim. Ama gerçekten çok yetenekli bir oyuncu olduğunu ve yaşasaydı çok iyi işler başarmaya devam edeceğini söylemeden geçmeyeyim.

Gelelim film hakkında yorumuma evet sempatik ve başarılı oyuncularıyla,yerinde durmayan aksiyonlu sahneleri ile benden artı puanı alsa da olumsuz yönleri olmadığını inkar edemem.
İlk olarak konu orijinal değildi. Hadi konu orijinal olmasın ama işlenişinin de özgünlük diye bağırdığını söyleyemeyeceğim. Ayrıca filmin gidişini etkileyen ve tahmin edilebilirliği yüksek olan olaylar vardı. Yani türleri içerisinde bundan daha iyi filmler mevcut bence. IMDb 6.2 ile puanlandırarak  orta karar film olduğunu ifade etmiş. Beklentinizi arttırmadan izleyip vakit geçirebileceğiniz bir film.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder