8 Ağustos 2014 Cuma

THE VAMPIRE DIARIES 5. SEZON 14 BÖLÜM

The Vampire Diaries sezon finali yapalı aylar oluyor. Ama ben yoğunluktan ve araya başka dizilerin girmesinden dolayı yeni seyrediyorum. Bir sürü spoiler alarak hemde. Neyse dizinin çok gerisinde kaldığım için bölümleri kısa kısa özetleyeceğim.
Malum 13. bölümde fazlasıyla saçmalayıp beni sinir krizine sokmuşlardı. Bu bölüm biraz daha iyiydi çünkü jetonlar yavaş yavaş düştü.
Spoiler...
Vampir kanıyla beslenmesi için virüs bulaştırılan Damon,Enzo ile insanları vampire dönüştürüp onlarla beslenerek idare etmeye başlar. Enzo her ne kadar korksa da arkadaşımı yarı yolda bırakmak ayaklarında. Öldürdükleri bir çiftçinin evinden çıkarken Gezginlerin onları o eve hapsettiklerini,Wes'in Damon'un en iyi arkadaşından beslenmeden ne kadar durabileceğini test ettiklerini anlayınca Enzo soluğu Elena'yı aramakta alıyor. 

Damon yanında hiçbir vampirin güvende olmadığını bildiğini için özellikle Stefan ve Elena'yı yanında istemiyor ama nafile.

Elena ayağına yatmakta olan Katherine ise Stefan'a yanaşmak için fırsat kollamakta. Hatta Damon'un  vampirlerden beslendiğini düşünen Stefan ile birlikte Damon'u aramaya bile gider. Elena'nın yakınlaşma çabaları Stefan'ın namusunu korumaya çalışması...


Enzo Elena ile iletişime geçip olanları anlatınca Katherine'nin kafasında parlak fikirler döner.
Bu esnalarda Caroline ve Tyler Klaus mevzusuna rağmen kayıp olan Matt'ı aramak için bir araya gelirler. Nadia Matt'ın minesinin geçmesini beklemektedir.Matt ise arkadaşlarını kandırmayı önerir. Çünkü işin sonunda Katherine'nin ısrarları sonucunda öleceğini tahmin etmektedir.

Burada olaylar gelişir ve Matt Caroline'e "Yardım et.K" şeklinde bir mesaj atma fırsatı bulur. Ardından Nadia onu etki altına alır. Ama Caroline ve Tyler'ın hışmından kurtulamaz. Tyler onu ısırır.
Wes ise Damon'un Enzo'dan beslenmemesini sağlayıp Enzo ile anlaşmaya varır.
Katherine ise Damon'un kendinden beslenmesini sağlayıp,Damon'u Stefan'a öldürtmeye çalışır. 

Ama Stefan kendi kanı ile Damon'u kandırarak Damon'un boynunu kırar ve malikanenin zindanına tıkar. Damon ona Elena'nın yapmayı amaçladığı şeyi anlatır. Stefan ilk başta durumu çakmaz ama Caroline ile görüşüp Elena'nın gariplikleri ve Matt'ın mesajını birleştirip mevzuyu anlarlar.
Evet hem durumun anlaşılması hem de Katherine'nın en büyük desteği Nadia'nın ölüm döşeğine düşmesi Katherine'nın günlerinin sayılı olduğuna delalet. Ayrıca artık Stefan'ı sonsuza kadar kaybetti. Hem onu bunu boş verelim dizi icabı Elena'nın bedenine döneceği garanti. Bakalım kaç bölüm sürecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder