28 Ağustos 2014 Perşembe

BEDEL-MARTINA COLE

Kitap Künyesi
Adı:Bedel
Yazarı:Martina Cole
Yayınevi:Altın Kitaplar
Sayfa:527

Yıl 1984 Freddie Jackson 6 yıl hapiste yattıktan sonra evine dönen bir suçludur. Yıllardır onu bekleyen karısı Jackie Jackson ve babalarını tanıyamamış üç kızı  Kimberley,Dianna,Roxanna Freddie'i beklemektedir. Ama sanmayın ki Freddie yılın babası,yılın eşi, hapisten çıkar çıkmaz soluğu alemlerde alıyor. İçki,uyuşturucu ve aldatma bu adamın hayatı olmuş.  Freddie'nin kendisine hayran,kendisini çok benzeyen onun için çabalayan bir de kuzeni Jimmy Jackson vardır ki Freddie'in arkası toplayan akrabası olmuştur.
Jimmy ise Freddie'nin aksine sevdiği kıza bağlıdır. Maggie ile Jimmy adeta bir elmanın iki yarısıdır. İlişkileri bazı insanları kıskançlıktan öldürecek boyuttadır. Daha bir lise öğrencisi olan Maggie hayatını kiminle sürdürmek istediğine çoktan karar vermiştir. Maggie'nin ablası Jackie ise sadece kardeşini kıskanmak ve kin gütmekle meşguldür.


Freddie hapiste tanıdığı suç dünyasının temel taşlarından Ozzy sayesinde yeniden suç dünyasına adım atar. Hem de sinirlenince her şeyi yok edecek kadar büyük bir öfke gösterisinde bulunduğu için etrafındaki herkese korku salmayı çok iyi beceriyor ve bu durumda ona gösterilen saygıyı arttırıyordu. Jimmy ise Freddie'nin yanında suç dünyasına adım atmıştır  ve sabıkası olmadığı için Ozzy ile hapishane görüşmelerine giden kişi olmuştur. Bu da onu direkt aracı konumuna yükseltmiştir. Üstelik zekası ,sağlam iş kafası ve soğukkanlılığı onun bu dünyada Freddie'yi aşacağının bir göstergesiydi.
Yıllar geçer doğumlar,evlilikler,ölümler meydana gelmeye başlar. Değişmeyen tek şey ise Freddie ve Jackie çiftinin Jimmy ve Maggie çiftine duyduğu büyük kıskançlık. Ve emin olun ki etraflarındaki herkese zarar vermeyi hobi haline getiren çiftimiz büyük kıskançlık duydukları Jimmy ve Maggie'e de zarar vermeye çok yakındır...

İlk 250-300 sayfa boyunca uyaşamadığım hatta bana sıkıcı gelen bir kitaptı.Sonra açılmaya başladığını inkar edemem ama o sayfalara gelene kadar kitabı yarım bırakma ihtimaliniz bir hayli fazla ya da zar zor okuma ihtimaliniz.(250-300 sayfa diyorum ya!!!) O yüzden özellikle suç dünyasına ilişkin bir kitap okumak istemiyorsanız hiç tavsiye etmem.

Alıntılara geçersek...

"İnsanlar ancak sizin izin verdiğiniz şeyleri yapar."

"İnsanların eline kurşunu verdin mi ateş etmeye başlarlar."

"Yaşadıkları dünya komik bir yerdi.Pisliğin büyüğü olabilirdiniz, ama kazandığınız ve kimsenin ayağına basmadığınız sürece mesele yoktu. Eğer çuvallarsanız ya da birisi elinizdekileri almaya kalkar ve bunda başarılı olursa , o zaman her şeyi unutabilirdiniz.İşler böyle yürüyordu.Kazanmaya devam ettiği sürece kimse kendine kazandıranı başından atamazdı."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder