9 Temmuz 2015 Perşembe

WEDDING CRASHERS-DAVETSİZ ÇAPKINLAR (2005)

John Beckwith(Owen Wilson) ve Jeremy Grey(Vince Vaughn) 17 yıldır birbirlerini tanıyan ve samimiyet düzeylerinin eşik atlamış olduğu iki karakterdir.
 Bu ikili kız tavlamak için düğün otlakçılığı yapmaktadır.

Adamlar hiç tanımadıkları kişilerin düğününe gidip,sahte isimlerle tanıdık ayağına yatıp ve resmen düğünü ele geçirip, düğüne gelen kızları tavlamaya başarıyorlar.
 3 haftalık eğlenceli ve yorucu düğün otlakçılığından sonra Jeremy'i John'a müjdeli bir haber veriyor. John'un çok sevdiği Hazine Bakanı Cleary'in (Christopher Walken) kızının düğünü.
 John düğün mevsiminin yeni bitmesinden  dolayı çok  yorgun olsa da arkadaşının ısrarı sonucu düğüne katılıyor.
Düğün boyunca risk sermayecisi numarası yapan ikili gönüllerini kime kaptırıyor derseniz Bakan'ın kızlarına. John Claire Cleary'e(Rachel McAdams) abayı yakarken,Gloria Cleary(Isla Fisher) kendisine ufak bir ilgi gösteren Jeremy'in peşine düşüyor.
Gloria ile samimiyeti bir hayli ilerleten John çok büyük bir sorunla karşılaşıyor Gloria'in  nişanlısı               Sack Lodge(Bradley Cooper)... John kahrolsa da amacından vazgeçmiyor.
 Üstelik Jeremy'in peşine takılan Gloria ikilinin düğün sonrası evlerine gelmesini sağlıyor.
Aileyi iyice tanıyan ikili yalanlarını abartarak sürdürmeye devam ediyor.Aynı zamanda Jeremy evden tez elden kaçmanın yolunu ararken,John Clarie ile yalnız kalmanın yollarını arıyor.
Acaba ikilinin bu seferki düğün otlakçılığın  sonu nereye varacak?

Gelelim yorumuma açıkçası hiç güleceğimi düşünmezken filmin bazı sahneleri beni güldürmeyi başardı.Daha başlardaki kaptan yemini bir komediydi mesela. Film yer yer beni güldürmeyi başarsa da koskoca Hazine Bakan'ının düğüne hatta evine sahte kimliklerle gidebilmek nasıl bir aklın kafasıdır anlamadım. Galiba senaristle bu küçük detaya(!) gülmekten takılmayacağımızı düşünmüşler.(O kadar da gülmedik.)Biraz da sonu başından belli olan filmlerden olduğunu belirtmek gerek.
Onun dışında oyunca kadrosu başarılıydı özellikle Bradley Cooper sinir olunası insan olmayı çok iyi becermiş ayrıca kardeşlerden Todd'da (Keir O'Donnell)oldukça başarılıydı.
Ayrıca filmi izleyeceklere bir not bazı sahneler ve espriler yüzünden aile boyu izlenmesinin uygun olmadığını düşünüyorum.
Son olarak IMDb üzerinden 7 puan alması da birazcık abartı sanki en fazla 6.5 verebilirim ben.


4 yorum:

  1. Ay bu filme başlayıp bitirmemiştim. Hoş sonu twhmin edilebiliyor.
    bu arada ben filmleri tek seferde izlemem :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Araştırmadan film izlemek çöpe giden 2 saate yol açabilir :)

      Sil