22 Ekim 2015 Perşembe

SARDİNYA EFSANELER-GRAZİA DELEDDA

Kitabın Künyesi
Kitabı Adı:Sardinya Efsaneleri
Orijinal Adı:Leggende Sarde
Yazarı:Grazia Deledda
Çevirmeni:Kemal Atakay
Yayınevi:Can Yayınları
Sayfa:99


Sardinya Efsaneleri yazarın derlediği 13 kısa öyküden oluşuyor. Zaten sayfa sayısını arttırmak için eklenmiş gibi duran boş sayfaları çıkarınca geriye 70 küsur sayfa kalıyor ve 13 hikayeye kaçar sayfa düştüğünü hesaplamamıza bile gerek kalmıyor,yani efsaneler oldukça kısa.Ayrıca bir oturuşta bitebilecek kadar akıcı.
Yazarın anlatım tarzını,efsanelerdeki atmosferi sevsem de kitabın beğenmediğim kısımları da vardı. İlk olarak az ve öz olsun kısa olmasını razıyım zihniyetindeki ben bu az ve öz hikayeleri fazlasıyla kısa buldum düşünün yarım sayfalık bir hikaye vardı.Efsaneler biraz daha detaylandıralabilirdi.Onun dışında  kitabın şahane ötesindeki kapağında ve önsözde vadedilen o ürkütücü havaya hikayelerde rastlayamadım.(bazı hikayeler bu ürkütücü havayı yakalamaya  yaklaşsa dahi ne yazık ki beklentimin çok altında kaldı.)Hatta bir iki hikaye onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine modundaydı.
Zaten hikayeler çok kısa olduğu için fazla detay vermeyeceğim.En beğendiğim hikayelerin adını yazarak yazımını sonlandıracağım.
Geyik Kılığındaki Şeytan
Sorres'teki Aziz Petrus Kilisesi
Üç Erkek Kardeş
Başmelek Aziz Mikail

8 yorum:

  1. Okuma listeme aldım tavsiyeniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Öyküleri pek sevmiyorum ben. Bir anda bitince kötü oluyor.....

    YanıtlaSil
  3. ilgimi çekti bakayım buna..

    YanıtlaSil
  4. Kısa hikayeleri pek tercih etmiyorum ama denemekte fayda var. teşekkürler

    YanıtlaSil