18 Aralık 2019 Çarşamba

ROMANTİK OYUN - ELİF YILMAZ

Kitabın Künyesi
Kitabı Adı: Romantik Oyun
Yazarı: Elif Yılmaz
Yayınevi: Postiga Yayınları
Sayfa: 311

Tina Mitchell ve Steven Baker nefeslerini bile aynı anda alan çok yakın iki arkadaştır. Steven basketbol takımı kaptanı, müzik ilahı, yakışıklılık abidesi kısacası lisenin popüler çocuğuyken Tina mümkün olduğunca dikkat çekmemeye çalışan, belli başlı kişilerle takılan kısacası lisenin gözlerden ırak yaşamayı seven kızıdır. Ki Tina her ne kadar modaya uygun giyinmese de süslenmese de hatta kendisi bile fark etmese de doğal güzelliği ile göz dolduran bir karakterdir.

Tina ve Steven bir romantik bir film izlerken gelişen olaylar ikilinin bir iddiaya girmesine neden olur. İddia fazlasıyla basit: iki tarafta karşıdakini romantik açıdan etkilemek için türlü türlü şeyler yapacak (her etkilenme on puan)  ve yüz puana ilk ulaşan oyunun galibi olacaktır. 
Bu noktada kitabın anlatıcısı Tina'dan bahsedelim. Tina boşanmış bir anne ve babanın tek çocuğu. Annesi Hera, yıllar önce oldukça zengin George Gonzalez ile evlenmiş. Bu evlilik Tina'nın George'un kızı Sienna ile üvey kardeş olmasını sağlamış. 
Kitapta adını sıkça duyacağımız bir de Liz var ki kendisi Tina'in en yakın arkadaşlarından biridir. Daha doğrusu iki yakın arkadaşından biridir. Diğeri de Steven zaten.
Tina aşırı hırslı bir başlangıç yapar oyunlara zengin üvey babasından bolca yardım alarak Steven'ı etkilemeye başlar ta ki Steven'en karşı saldırıları onu hiç ummadığı biçimde etkilemeye başlayana kadar. Tina oyunun sonun göremeden en yakın arkadaşına aşık olacağından ve arkadaşlıklarının biteceğinden ölesiye korkmaya başlar ve ne yapacağını şaşırır. 
Bakalım korktukları Tina'in başına gelecek mi yoksa bu oyun onun yeni bir sayfa açmasını mı sağlayacak?
"Aşk, benim hastalığımın yan etkisiydi. Benim esas hastalığımın adı romantizmdi ve her şey romantik bir oyun ile başlamıştı."
Romantik Oyun bazı açılardan sevdiğim bazı açılardan ise daha iyi olabilirdi dediğim bir kitap oldu. İlk olarak kitabın dilinin sade ve çok akıcı olduğunu belirterek başlayayım. Kesinlikle çok rahat okunabiliyor, zihnen yorgun olduğunuz dönemlerde sizi zorlamayacak bir eser arıyorsanız gayet ideal. Sonrasında okuduğum en mükemmel erkek karakterlerden biri de Romantik Oyun'da ki kendisi tahmin ettiğiniz üzere Steven Baker'dan başkası değil bir kaç davranışı hariç kesinlikle bayılacağınız bir karakter. Hele manevi değeri arşı delen sürprizleri ile gönüllerde taht kuracak cinsten. Tina bu arada senin hediyelerin maddiyata dayandığı ne yazık ki sınıfta kaldın. Kurgunun bazı yerleri çok klişeyken bazı yerleri beğendim. Dediğim gibi oyun ve Steven'in hediyeleri süperdi.
Gelelim sevmediğim yerlere ilk olarak karakterler liseli olduğu için diyaloglar pek olgunca değil hatta bazen 12 yaşında çocuk gibi davranan karakterler bile oluyor bu yüzden genel itibariyle karakterler aşırı olgun olsun yoksa okuyamam diyen bir insana hitap etmiyor. İkincisi Steven ve Tina'in birbirlerine sürekli "ezik" demesi beni bir hayli sıktı. Üçüncüsü Steven'a ne kadar bayıldı isem Tina'a da o kadar sinir oldum ki Tina kitabın anlatıcısı düşünün halimi. Son olarak kitapta ki elimdeki 2. baskı olmasına rağmen ufak tefek ama göze çarpan imla yanlışları vardı.
Son söz  son paragrafta yazdığım yerleri takmayanların severek okuyacağını düşündüğüm eğlenceli ve akıcı bir kitap.

7 yorum:

  1. Bu tarz kitaplar o kadar çok ki okumasak da olur sanki. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Aslında kitap tam benlikmiş. Romantik ve eğlenceli kitapları çok severim ama Türk yazarların yabancı karakterler yazması bana itici geliyor. Bu karakterler Türk olsa kitap bir şey kaybeder miydi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olaylar başka bir ülkede geçtiği için yazar bu seçimi yapmış bence :)

      Sil
  3. ah o filmler nelere neden oluyor

    YanıtlaSil