22 Haziran 2013 Cumartesi

THE BIG LEBOWSKI(1998)

Uzun bir aradan sonra izlediğim ilk film.Eğlenebileceğiniz akıcı bir filmdi. Konusu ise Jeffrey Lebowski nam-ı diğer ahbap adlı karakterimizin aynı ismi taşıyan zengin bir adamın karısının borcu yüzünden suçlanmasıyla gelişen olayları anlatıyor. Evini basan iki adam Lebowski'nin halısına zarar verirler ardından isim benzerliği yüzünden karıştırdıklarını anlayıp evi terk ederler. Lebowski'nin arkadaşı Walter Sobchak halının zararını karşılaması için diğer Lebowski'yi bulmasını önerir. Lebowski zengin Lebowski'i bulur ve uyanıklık yapıp halıyı alır. Ama iş böyle bitmez. Zengin Lebowski 'nin eşi kaçırılır ve fidyeyi ödemesi için bizim Lebowski'e teklif sunulur. Ve çok kolay görülen ödeme Lebowski'nin başına gelmeyeni bırakmaz. 

Karakterleri incelersek...

 Jeff Bridges'in canlandırdığı mağdur Lebowski .Açıkçası bazı yerlerde gerçekten üzüldüğüm bir karakterdi. Bir halının peşinden koşarken başına gelmeyen kalmadı.


 Lebowski 'nin arkadaşı Walter Sobchak.John Goodman canlandırdığı karaktere bayağı bir bürünmüş orası kesin. Lebowski 'i ateşe atan biraz da kendisi bence her an bağırıp çağırabilir. Agresif kelimesinin vücut       bulmuş halidir.


Maude Lebowski zengin Lebowski 'nin kızı. Julianne Moore üstlenmiş. Olaylara dahil oluş şekli biraz garip. Üvey annesi umrunda bile değil babası da. Amaçları bambaşka...

                                                          Filmde en sevdiğim kare...
                                           
                                               Fragmanı da vermeden geçmeyelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder