11 Ekim 2013 Cuma

THE VAMPIRE DIARIES 5. SEZON 1. BÖLÜM

Uzun bir aradan sonra 5. sezonuyla sevenleriyle buluşan The Vampire Diaries'in ilk bölümünü 1 hafta gecikmeli olsa da izleyebildim. Bölüm hakkında düşüncelerime geçmeden bölümü spoiler içerecek şekilde kısaca özetleyeyim.
Bölüm Elena'nın ölü olduğunu hala bilmediği arkadaşı Bonnie ile mesajlaşmasıyla açılıyor. Bonnie kendisini gören tek insan olan Jeremy vasıtasıyla Elena ile mesajlaşıyor. Özetle bir yaz geçmiş Elena Damon ile birlikte mutlu mesut zamanlar geçirmiş, Caroline Tyler adına üniversite başvuruları gönderip onun üniversiteye başlamasını umut etmektedir.Tyler bir kurt sürüsüne yardım etmektedir.Jeremy ölümden dönüşü için bir kılıf hazırlamaktadır.Matt ve Rebekah eğlenceli bir dünya gezisinden dönmüşler ve yollarını ayırmaya karar vermişlerdir.Bonnie herkes tarafından annesiyle tatildeymiş sanılmaktadır.


Elena ve Caroline kasabadan ayrılıp üniversiteye giderler.

Bonnie görünmese de onalrın yanındadır.

Ama odalarına yerleştiklerinde onları bir sürpriz beklemektedir. Megan adlı bir kızımız karakterlerimizin yeni oda arkadaşı olmuştur.Bunun imkansız olduğunu düşünürken kızın yanında mineli su taşıdığını öğrenmeleri ile kafaları karışır.

İnsan Katherina Salvatore malikanesine gelir.Damon onu vampir yapıp başından def etmek ister ama Katherina tedavinin etkisini bilmediği için ölümden korkmaktadır. Ayrıca her tarafta düşmanı olduğundan dolayı korumasız kalmıştır.Damon uzaklaştırma alan Jeremy ile ilgilinirken arada kaynadı.

Sila ise Stefan kılığında kasabaya gelir. Çok sağlam bir şekilde zihin kontrolü yaptığı aşikar olan karakter bu durumu bilin bakalım kime yediremedi. Tabi ki avcı Jeremy'e. Jeremy durumu Damon'a açıklayınca hayalet Bonnie onun ölümünü Silas'ın büyüsünü bozduğunu anlar.Damon Silas'a müdahale etmeye gider. Silas'ın elinden Katherina'ı son anda kurtarır. Jeremy'e teslim eder. Silas ise ona büyük kozunu açıklar. Stefan'ın bir yerlerde acı çekmekte olduğunu...(Stefan tekrar tekrar boğulurken insanlığını kapatmak ve kapatmamak arasında bir seçim yapmaya çalışmaktadır.)

Damon Jeremy'i arar ve Katherina'yı geri getirmesini ister ama Katherina bunu duyar duymaz arabanın kaza yapmasını sağlar ve Jeremy'i ölüme terk eder. Damon son anda yetişir ve kurtarır Jeremy'i.

Elena ise yeni oda arkadaşının bir vampir öldürülüşüne ve ardından bunun intihar olarak kayda geçmesine şahit olur.Ayrıca bu kızın Elena'nın manevi babasıyla çekilmiş bir resmi olması durumu daha da garip yapr.Caroline ise bunların üzerine Tyler'ın onu üniversitede yalnız bırakacağını öğrenir.
Matt ise bu hengamede ne idüğü belirsiz kişilerin eline geçer.
Silas ise kaçak Katherina'yı bulmak için tüm kasabayı aynı anda zihin kontrolüne almayı başarır ve bunun ceremesini Bonnie'nin babası çeker.

Bölüm genel olarak bir geçiş bölümüydü. Kökenlerin diziden ayrılış ve zaman atlaması söz konusu olunca ancak bu kadar olabilirdi.
İlk bölümde sevemediğim nokta Megan'ın ölümü-intiharı mevzusunun bana Hereos dizisinin 4. sezonunda Claire'nin yaşadığı olayı hatırlatmasıydı.
Bunu saymazsak bölümü genel olarak beğendim.Özellikle Damon'un muazzam mimikleri bir yana görsel ikizleri bu kadar iyi canlandıran Paul ve Nina'da  büyük bir alkışı hak ediyorlar.Özellikle Nina insan Katherina'da büyük bir iş çıkarmış.Bu bölümle birlikte Megan kimdir necidir,Matt kimlerin eline geçti,Tyler -Caroline ilişkisinin ömrü kaldı mı ki,Stefan'ın çektiği çilelerin bir sonu olacak mı,Jeremy ölümlerden dönmeye ara verecek mi,Bonnie daha ne kadar ölü kalacak,Silas Katherina'dan nasıl bir yarar sağlayacak? gibi onlarca soruya gebe kaldık. 
En kısa zamanda 2. bölü analizi ile sizlerleyim.

3 yorum:

  1. Cok guzel anlattın saol ama klausun yanı butun kokenlerın dızıden cıkmasını sınır oldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Bu arada kökenler diziden ayrıldı ama yan dizi olan The Originals ile yollarına devam ediyor. İlk bölümü buradan http://www.dizi-mag.com/the-originals-1-sezon-1-bolum-izle-dizi.html izleyebilirsin. Ayrıca The Vampire Diaries 4. sezon 20. bölümü The Originals'ın pilot bölümü niteliğinde :) Detaylı bilgi için şu yazıma http://fgofilmdizianime.blogspot.com/search/label/THE%20ORIGINALS bakabilirsin :)

      Sil
    2. Bu arada yazının bir noktadan sonrası spoiler içerir dikkat etmeni tavsiye ederim :)

      Sil