18 Ağustos 2014 Pazartesi

TEEN WOLF 4. SEZON 8. BÖLÜM

Bölümün analizi 6 gün geciktiği için yeni bölümde yarın yayınlanacağı için bu analizi biraz kısa kesmeyi düşünüyorum.
Bu bölüm Hayırsever'in kimliğini ortaya çıkarmak için Scott'un öldürülmesi üzerine kuruluydu.
 Kira'nın Scott'un kalbine verdiği elektrik şoku Scott'u tam 45 dakika öldürecektir. 45 dakika sonunda Kira tekrar şok verip onu hayata döndürecek,eğer şok veremezse Scott gerçekten ölecektir.

Scott 45 dakikalığına morgda beklerken Chris ve Stiles Hayırsever ile bağlantıya geçip Scott'u öldürdüklerini ama görsel doğrulama yapılamayacağını belirtirler.
 Polis 40 dakika sonra cesedi alacak deyip Hayırsever'in oltaya gelip hastaneye gelmesini beklerler.
Ne yazık ki Hayırsever hastaneye gelmez onun yerine Kate ve yol arkadaşları hastaneye gelip ortalığı dağıtırlar. Kate Hayırsever olmadığını ama cesedi istediğini söyler.Ama Chris,Kate'e planları olduğunu ima eder. 
Kate soluğu Peter'ın yanında alır ve Scott'un ölmediğini müjdeler. Peter'daki sevinç eminim ki hepimizi işkillendirdi.
Peter demişken araya sıkıştıralım. Malia ile baba kız diyaloglarına girdiler ve Malia'a annesine ilişkin öğrendiğ bir bilgiyi ona aktarır. Annnesi   "Çöl Kurdu" diyorlarmış ve anlamı Çakal demekmiş. Katilliğin genetik olduğuna inanan Malia'ı teselli etmek ise Stiles'e kalıyor. Herhalde barışmış kabul edebiliriz onları.
Derek güçlerini tamamıyla kaybetmiş bir şekilde Braeden'dan hile üzerine dersler almaktadır.
Lydia ise annesinden Meredith'e ilişkin bir şeyler öğrenmeye çalışırken babaannesinin de Eichen evinde kaldığını öğrenir. Hatta anlatılanlardan onunda banshee olduğunu çıkarırız. Ve öldüğü sanılan babaannenin küllerinin aslında kül olmadığını öğreniriz. Kapanışı ile babaannenin yazdığı anlamsız yazıların ölüm havuzunun şifreli hali olduğunu öğrenerek yaparız. Lydia'nın babaannesinin hem yaşıyor olması hem de hayırsever olması ihtimali var .Hatta Meredith'in Hayırsever artık size yardım etmemi istemiyor demesi onu tanıdığına delalet değil mi?Ama bu babaanne neden bu listeye Peter'ı almayıp kendi torununu alır ki???
Bölüm sonu ise Scott'un yukarıdaki ihtimali destekleyen teorisiyle son bulur. Kira yaralanan annesi ile gidecektir. Scott ile planın işe yaramadığı hakkında konuşurken Scott Hayırsever'in hastaneye gelmemesinin nedeninin onun ölüm perisi olduğundan kaynaklandığını iddia eder.
Gelelim yorumuma Derek'in durumu nereye gidiyor merak konusu. Peter'ın Scott'un ölmemesini sevinmesi ve toplu fragmandan izlediğimiz görüntüler Peter'in planlarının hiçte iyi olmadığını gösteriyor. Scott 45 dakikalık ölüm anında gördüğü rüyalar ise bir hayli ilginç ve muhtemelen ilerleyen bölümlerde bu konuya es geçmeyeceklerini düşünüyorum. Hayırseverin ölüm perisi olması ve Lydia'nın babaannesinin durumu düşünüldüğünde basit bir çıkarımla Hayırsever = Lydia'nın babaannesi diyebiliriz ama ben senaristlerin mutlaka daha sürprizli bir şeyler yapacaklarına inanıyorum.

4 yorum:

  1. Bende izliyorum diziyi cok güzel özetlemissin :) Hayirsever bakalim kim cikacak, icimden bir ses eichen evindeki anneanne olmadigini söylüyor ama kim hic fikrim yok :)

    YanıtlaSil
  2. Vallahi her sezon öncekinden daha olaylı.
    Aslında iyi oluyor sonuçta sezon finalinde aydınlanıyoruz da olaylar ortaya çıkana kadar olan bize oluyor.
    Ekibi kutlamak lazım senaryo süper.
    Peter olayı dediğin gibi hepimizi işkillendirdi.
    Dereke gelince ben ne olacağından çok niye öleceğe takmiş durumdayım.
    Ve evet babane . Süper babane demek daha doğru olur.
    Ben onun hayrsever çıkacağı yönündeyim ama dediğiniz gibi her an bir süpriz bekliyor.
    Ben birde polis memuru Parrish'in nasıl bir yeteneği var yada ne onu çok merak ediyorum.
    Kısaca her hafta bizi süper bölümler bekliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parrish gerçekten muamma özellikle 9. bölümü izlersen görürsün. Peter sezon finalinde olay çıkarak bence. Babaanne süper cidden :)

      Sil