26 Ağustos 2014 Salı

TEEN WOLF 4.SEZON 10. BÖLÜM

Bu bölüm analizini 3 farklı boyutta yapacağım maksat değişiklik olsun.
Spoiler...
Kira ve Brett ve arkadaşını kurtarır. Scott ile buluşur meğersem içinde Satomi'nin de olduğu koca bir grubu bulmuştur. Scott onları saklamak için Chris'in mekanına gider.
Daha sonra yardım için Derek'i çağırırlar çünkü bu kurtlar dövüşmeyi bilmemektedirler.
Derek,Braeden,Chris,Scott ve Kira kurtları korumak için hazırlanırlar. Artık işin içine avcılarda dahil olmuştur.


Stiles hastanedeyken Malia onu ziyarete gelir. 
Ve resmen barışırlar. Hatta birlikte araştırmalara da girişirler.
İlki büyükannenin ölüm kasetini dinlemek olur. O kasette Malia göl evindeki pikabın sesini duyar ve ikili hemen göl evine gider.
Lydia ise karakolda Meredith'in konuşmasını bekler çünkü  para akışı durmadığı için katiller hala kurbanlarına saldırmakta. Meredith ise sadece Peter Hale ile konuşmak istediğini söyler.
Evet geçen bölümde Hayırsever'in kim olduğunu öğrenmiştik bu bölümde hayırsever'in sebebini öğrendik ve bayağı şok olduk.


Meğersem Meredith deneylerden şoka girince yangın yüzünden yanan Peter ile aynı odaya konulmuş. Ve her nasıl olmuşsa Peter'ın düşünceleri Meredith'in kafasının içine girmiş.
 Yani Peter'ın komadayken kustuğu kin hop Meredith'in zihnine düşmüş. Bütün doğaüstü yaratıkları öldürmek,mahzendeki parayı kullanmak hep komadaki Peter'ın fikriymiş.
Evet sağlam bir şok oldu. Ben daha farklı şeyler bekliyordum.
Ne bileyim bence birazda sezon dönsün diye ortaya atılmış bir senaryo gibi geldi. 

Stiles ve Malia büyükannenin bu ölümleri öngördüğünü düşünmektedir.Malia ise pikabın arkasındaki donanımı keşfeder. 70'lerden kalma bilgisayar donanımı bildiğin ölüm havuzuymuş.

Ve onun durdurmak için anahtar gerekiyor.Bir kaç bölüm önce halıya dökülen şarabın izinin  kaybolması Lydia'nın şarap şişesinin içinde başka bir şey olduğunda şüphelenmesine yol açar. Evet tahmin edildiği gibi anahtar şarap şişesinin içinden çıkar.Anahtarı kullanırlar ve havuzu durdururlar.

Derek ise kendilerini öldürmeye gelenleri avlama nutuğu atar.
O akşam büyük bir saldırı olur. Ve Scott bildiğin bildiğin bir suikastçıyı döver. Hatta bazı fiziksel değişmelerde olur.
 En sonunda kendini frenler ama. Ardından sistem durduğu için herkese mesaj gelir.
Lydia ve Meredith canavar olmak hakkında bir konuşma yaparlar.
Meredith bu arada Allison'un ölümde Lydia'nın attığı çığlığı bir işaret olarak algıladığından bahseder.
Peter ve Kate ise planları hakkında konuşurlar. Peter'ın caydığını düşünen Kate eminim Peter'ın bu cevabı üzerine caymadığından emin olmuştur.

Gelelim yorumuma yukarıda dediğim gibi Peter-Meredith olayı şaşırtıcı olmuş ama birazda zorlama olmuş gibi geldi. Sankim senaristler oturmuş Hayırsever Meredith olsun eee neden yapmış bunu deyince tıkanmışlar ve Peter'a bağlamışlar. Ne yazık ki bu bölümü izlerken tam anlamıyla hissettiklerim bunlardı.
Bu durum bana 4. sezonu kurgularken konu bulmakta sebep-sonuç ilişkisi üretmekte zorlandıklarını da gösteriyor. Bakalım ilerisi ne olacak?
Ayrıca artık ölüm havuzu durdurulduğuna göre 2 bölüm ne işleyecekler derseniz? Peter ve Kate'nin planını görüp,Peter'ın Scott'u öldürmeye çalışmasını izleyeceğiz.


2 yorum:

  1. Harika bir bölümdü ya^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl mesele son iki bölümde görülecek ,Peter'ın Scott'u öldürmeye çalışması. O zaman aksiyon tavan yapacak :)

      Sil