15 Temmuz 2015 Çarşamba

RELATOS SALVAJES-WILD TALES-ASABİYİM BEN(2014)

Asabiyim Ben 6 tane kısa filmden oluşuyor. Adından anlaşılacağı gibi filmlerin karakterleri bir hayli asabi ki bence bazıları için onları bu hale düşüren utansın diyorsunuz. (Filmin adının dilimize çevirisinden memnun olmayan kesimin aksine ben gayet uygun buldum çeviriyi)

İlk hikaye bir yolcu uçağında geçiyor. Yarı dolu bir uçakta sohbet etmeye başlayan iki kişinin ortak bir tanıdığı çıkıyor. Gabriel Pasternak... İşin garibi sohbete kulak misafiri olan bir "aa bende tanıyorum onu" deyince işin içinde bir bit yeniği olduğu ortaya çıkıyor.

İkinci hikaye bir garsonun babasının katili olan adamı çalıştığı restoranda görmesiyle şekilleniyor. Ama burada hikayenin hakkını veren aşçıyı unutmamak lazım. 
Üçüncü hikaye bir yol davası. Zengin karakterimizin yol vermeyen sürücüyü tiye alması ve ardından yolda kalmasıyla gelişiyor her şey. Son sahnesinde ki yorum ise yüzlerimize bir tebessüm koymaya yetiyor. 
Dördüncü hikayede sistem yüzünden sürekli mağdur edilen bir mühendis kapıyor başrolü. Adamın hayatını izledikçe çıldırmayan bizde değildir moduna geçtim. Fazlaca anlatmaya gerek yok sanırım girişi gelişmesi ve sonucu bakımında ah bir de sistem mağduru insanlara hitabı sayesinde en sevdiğim hikaye bu oldu.
Beşinci hikaye en klişe hikayeydi bence. Çok zengin bir adamın biricik oğlu arabasıyla hamile bir kadına çarpar. Baba,anne ve avukat olayı nasıl kapatacaklarını düşünmeye başlarlar. Ve pazarlıklar başlar. Böyle Türk filmleri bile tonla olduğu için ilgimi çekemedi. 
Son hikaye ise ilerleyiş ve son açısından en farklı hikaye unvanını alıyor. Bir gelinin düğün gününü nasıl rezil edebilirsiniz? temasıyla işlenen bölümde kıymetli damat beye bir çift lafım var. Hadi gelini aldatmaya aldatmışsın (aslında böyle söylenmez ama) bir de o kadını niye düğünü çağırsın? Yalnız gelinin o kadınla yaptığı dans süperdi. 

Bu filmi Onedio sitesinde görmüştüm. Sonu sizi dumura uğratacak diye geçiyordu sanırım bende bir beklenti bir beklenti sormayın. Sonu sürprizli dedi ya akan sular durdu.  Ne yazık ki bu beklentimi karşılamadı film. Zaten sonu ile şaşırtan kategorisinde değerlendirilmeyen bir filmdir kendisi. Evet beklentimi karşılamadı ama yalan yok film güzeldi. Özellikle bazı hikayeler (mühendis abimiz,gelin ablamız) ya çok gerçekçi ya çok şaşırtıcıydı. Verilen mesajları on numara olanı mı dersin yoksa insanların kırılma anının çok iyi uyarlanması mı dersin,kimi zaman ince örülmüş bir intikam hikayesi kimi zaman gözü kara bir aşçının fare zehriyle imtihanı mı dersin...
Özetle hikayeler oldukça akıcı,oyuncular bir o kadar yetenekliydi.Bana kalırsa öncelik listenize taşımasanız bile hemen altında olabilir. 


16 yorum:

  1. yabancı dizi bölümleri ne zaman ekleyeceksiniz, merakla bekliyoruz keyifli bir blogunuz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten eklenen diziler var blogu incelerseniz görürsünüz

      Sil
  2. Merak ettim bir ara bakayım. Not aldım.:)

    YanıtlaSil
  3. Asabiyim Ben izlemek istediğim filmlerden biri. Anladığım kadarıyla ard arda kısa filmlerden oluşuyor. Seveceğim tahmin ediyorum...

    YanıtlaSil
  4. Asabiyim Ben izlemek istediğim filmlerden biri. Anladığım kadarıyla ard arda kısa filmlerden oluşuyor. Seveceğim tahmin ediyorum...

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir filme benziyor, seyretmek lazım.

    YanıtlaSil
  6. Böyle kısa hikayeleri olan filmler beni sıkıyor nedense. Kopuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmde kopmazsın bence ama siz bilirsiniz :)

      Sil
  7. Şahane bir filmdi çok sevmiştim ben (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha farklı bir şeyler bekliyordum ama genede güzeldi :)

      Sil