23 Temmuz 2015 Perşembe

RUNWAY COP-DETECTİVE CHA-PODYUMDAKİ AYNASIZ(2012)

Cha Chul-soo(Kang Ji-hwan) akıllarda yer eden bir polistir. Akıllarda yer etmesinin sebebi ise sandığınızın aksine başarısı değil paspal,kirli halleri ve bir polise göre oldukça obez olmasından kaynaklıdır.
Düşünün ki kıyafetlerini serseri gibi görünmeleri için diğer polisler dağıtıyorlar,suçlular adamın kokusundan rahatsız oldukları için itirafa hazır hale geliyorlar.
İçinde Cha Chul-soo 'da bulunduğu ekibin yeni görevi bir defileye sızmak,çünkü ünlü manken                  Kim Sun-Ho'un(Lee Soo Hyuk ) uyuşturucu işiyle alakası olduğu düşünülüyor.
Manken göndermeleri gereken defilenin tasarımcısı Go Young-jae(Sung Yu Ri) ise Cha Chul-soo'un liseden arkadaşı. Cha Chul-soo tasarımcıyı ziyaret ediyor ve bir polis üzerinde anlaşıyorlar.
Lakin büyük bir şansızlık polisin ayağını kırmasına neden oluyor ve iş kime kalıyor derseniz tabi ki Cha Chul-soo'a. 
Tasarımcı ne yapıyor el mahkum bu mankeni zayıflatmaya çalışıyor ve ortaya podyumların tozunu attıracak muazzamlıkta biri çıkıyor bize de filmi izlemek kalıyor.

Gelelim yorumuma bir blogda görüp beğeneceğimi düşünüp listeme almıştım bu filmi. İlk başlarda severek izledim bazen güldüm,eğlendim, küçük kusurları görmezden geldim ama film ilerledikçe  absürdlükler tavan yaptı,diyaloglar kopuklaştı,saçma noktalar çoğalmaya başladı. Hani film komple absürd komedi değil,mantık çerçevesinde çekilen bir filmde değil,ikisinin karışmış hali ben de pek sevmedim. Yani emniyete definenin hazırlık aşamasını taşımak gibi bir zırvalık yapıp araya birkaç makul şey serpiştirildiği için beğenimi kazanamadı. Ama buna takılmadan izleyenlerin gülebileceğini de söylerim. Ayrıca oyuncular on numaraydı ve sanırım Kore fanları tarafından çok sevilen oyuncular da vardı.(Bu konuda cahilliğimi mazur görün.)
Sonuç olarak IMDb tarafından 5.8 puan alarak tespitlerimi doğrulayan ama bir kısmımızın da severek izleyeceğine inandığım bir filmdi.(Absürd sahneler beni açmaz diyorsanız yaklaşmayın derim .)


21 yorum:

  1. Sanırım benim izlemeyeceğim bir film...

    YanıtlaSil
  2. Benim de pek tercih edeceğim türden değil.

    YanıtlaSil
  3. benimde pek tarzım değil zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Absürd kısımlar herkese hitap etmez zaten :(

      Sil
  4. Absürtlüğün de dozu kaçtı mı sıkıntı:))

    YanıtlaSil
  5. Hoşuma gider mi bilmiyorum, ama denemeye değer. Boş vaktimde bir izleyeyim bakalım. Teşekkürler yazınız için... :)

    YanıtlaSil
  6. Aslında konusunu ilk okuduğumda hoşuma gider diye düşündüm. Abzürt komedi filmleri seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Absürd filmleri seviyorsanız bir şans verebilirsiniz :)

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. O zaman bulaşmayın hiç, çok güldüren bir film değil zaten :(

      Sil
  8. Bu tarzları nadiren sevebiliyorum, tavsiye için teşekkürler (:

    YanıtlaSil