25 Temmuz 2013 Perşembe

3 IDIOTS(2009)


Bu filmi izlemeyen bir ben kalmışım herhalde kuşağından bir film. Özellikle eğitim fakültesi öğrencisi olunca bir bu filmin bir de Her Çocuk Özeldir filminin övgüsünü dinlememek elde değil.Benim içinse kısmet bugüneymiş. Filmin konusu Hindisten'ın en iyi mühendislik okulu olan Imperial College Mühendislik okulunda okuyan öğrencinin sisteme karşı gelme mücadelesini anlatıyor.


 Rancho' Shamaldas Chanchad (Aamir Khan ) eğitim sisteminin sadece bir yarışa döndüğünü asıl amacın bir şeyler öğrenme isteği olması gerektiğini savunan ve bu yüzden hayatını ezberci ve yarışçı sisteme dayandırmış pek çok  hocanın gözüne batan bir öğrencidir.


Bu hocalardan biri de okulun müdürü Virüs lakaplı Viru Sahastrabudhhe (Boman Irani) dir. Adam hayatını baskıya adamış resmen böyle hocalar bizden 1 adım uzak dursun cinsinden.


Rancho'nun ayrıca iki oda arkadaşı var ki biri babasının zoruyla mühendis olmaya çalışan Farhan Qureshi (R. Madhavan ) diğeri maddi durumu yetersiz ailesinin geleceğini kurtarmak için mühendis olmaya çalışan Raju Rastogi(Sharman Joshi)'dirBu iki karakter çoğu zaman, yanlış sisteme karşı gelen mücadeleci arkadaşını desteklese de bazen aralarının bozulduğuna da şahit oluyoruz.
Ayrıca karakterlerimizden yardımı esirgemeyen Pia (Kareena Kapoor ) öğrencilere kök söktüren baskıcı müdür Virüs'ün kızıdır.


Ve mezun olduktan 5 yıl boyunca  Rancho'dan hiçbir haber alamayan iki arkadaşı,okuldayken ezberci sistemin en iyi örneği olarak nitelendirilen ve kendince Rancho ile iddiaya girmiş Chatur 'Silencer' Ramalingam
(Omi Vaidya) sırf daha başarılı olduğunu kanıtlamak için Rancho'nun izini bulunca onun  peşine takılıp Rancho'yu bulmaya giderler.



Ve bizde sık sık geçmişe dönerek okul yıllarında yaşananları izliyoruz.

Filmin IMDb puanı 8.3 ve ben de çok beğendim. Hem gülüyor hem ağlıyor hem de yanlışlarımızı düzeltme imkanı buluyoruz. Üstelik 2 saat 40 dakika olan filmi hiç sıkılmadan izleyebiliyorsunuz.







6 yorum:

  1. Film çok güzel :))Ama bu filmden insanların diline takılan "ol iz vel" diye bir cümle vardır ki artık böğğğ dedirtti :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de filmi izlemeden o kadar çok duydum ki yazı da belirtmedim benim gibi ol iz vel'i çok duymaktan sıkılanlara hatırlatma olması diye

      Sil
  2. iyi yapmışsın :)))İsabetli olmuş belirtmemen valla :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu duyguyu yaşayan başkaları da olduğuna inanıyordum :)

      Sil
  3. bu filmi izlemedim çok duydum ama bu akşam bı bakıyım bende sevgiler..

    YanıtlaSil