14 Ağustos 2013 Çarşamba

TEEN WOLF 3. SEZON 11. BÖLÜM

Başlamasıyla bitmesi bir olan bir bölümdü sanki. Partlar o kadar hızlı geçti ki bir yerde tutabilmek istedim. O kadar çok replik çıkar ki bu bölümde fan sayfaları yaşadı bana da elimden geldiğince replik çıkarmak kaldı.
Spoiler
Bölüm Stiles'in Derek'i asansörde tokatlayarak uyandırmasıyla başladı.Bayağı eğlenceli bir sahneydi. Stiles durumu Derek'e özetleyip onu hastaneden gönderdi. Kendisi hastanede kalıp polisleri oyaladı.Hastaneye  gelen FBI ajanını görünce bozulan Stiles'in onunla yaşadığı diyaloğa ölünür.



 Daha sonra 3. vasinin baba Argent olacağı işaretini veren ipucuna değinilir.

Derek yaşananları Isaac'a anlatınca Isaac en sonunda ona kızgınlığını belirtir. Hiçbir şey yapmadığı için. Peter bu durumu Isaac'in kendisini başka alfaya bağlayış aracı olarak açıklar. Daha alfa olmadan Scott'un sürüsü oluşmaya başladı.

Bu esnada Stiles Argent ailesi ile konuşmaktadır. Asansör kapısına uyarıyı yazanın kim olduğunu fazla düşünmeden Morrell olduğunu anlarlar.Darach'ın başarısız olduğu yerleri tekrar kullanabileceğini öğrenince Deaton'un kurtarıldığı yere gitme kararı alırlar.Ayrıca Lydia'a danışma kararı alınır. Sonuçta o bir "şey "işte. Stiles baba kızdan ayrılırken Isaac onlara katılır.
Peter Cora'nın acısını almaya çalışan Derek'in aklına girer. Eğer alfalığından vazgeçerse Cora'nın iyileşiceğini söyler.Ayrıca bu olay her seferinde işe yaramadığı gibi Derek'i de öldürebilirmiş.
Lydia ise boğma izini gizlemek için makyaj yapmamayı tercih eder.

Baba Argent kasada kızını ve Isaac'ı etkisiz hale getirir. Darach'ı karşılar.Herhalde ona yakalanıp şerifi ve Melissa'ı kurtarmak ister.Harbi sinirlerime dokunmaya başladın Jennifer.
Allison'un olaya karşı Isaac'a yorumu...

Derek ise alfalıktan vazgeçme kararını vermiştir. Peter ona olayın olumsuz yönlerini açıklar.Kali ile dolunayda savaşamayacağını alfayken yenemezken betayken hiç yenemeyeceğini  söyler. Hatta Jennifer'ın Derek'i yanına çekmek için bunu planladığını bile iddia eder. Alfa sürüsüne karşı yanında olması için.

Okulda Lydia ile takılan Stiles baba Argent'in de kaçırıldığını öğrenince panik atak geçirir.Ama Lydia'nin ilginç fikri sayesinde kendine gelir.
Bu arada rehin olan Argent kaçış yolu ararken ciddi bir hayal kırıklığını uğrar.

Lydia ise ölüm perisi olduğu bilmeden Darach'ın onu öldürmek istemesinin nedenini arar. Stiles ile Morrell'in odasının yolunu tutarlar.Morrell'in 20 dakika geç kaldığını öğrenince onunda kaçırıldığını anlarlar. Stiles dosyaları karıştırır ve Lydia'nın dosyasını bulur. Burada Lydia'nın defalarca çizdiği ağacın resmi vardır.
Defterler açılıp aynı ağacın defalarca çizildiğini gören diğer öğrenci seans hakkını Lydia'a devreder.

Stiles vasilerin nemetona götürüldüğünü anlayınca Lydia'ı Derek'lere gönderir. Kendisi ise bölüm başında gördüğümüz FBI ajanını tekrar oyalamaya başlar.
Deaton ise FBI ajanının yanında Stiles'e sahip çıkar.
Lydia ise Derek'in evimde Peter ile karşılaşınca küçük çaplı bir şok yaşar.

Morrell'i ise alfa sürüsünden kaçarken görüyoruz. Ve yaklaşık 25 dakikadır Scott neredesin sen ? sorularımız cevap buluyor.
Ayrıca Morrell sürüye Ennis'in Deucalion tarafından öldürüldüğünü,Scott'un onlarlar olmaması gerektiğini söylüyor ve taaa ilk bölümde Isaac'ı kurtaran kızı. Braeden adlı kızımız Morrell tarafından gönderilmiş.
Deucalion'un onu yaralaması yüzünden güvenli çemberin dışına çıkan Morrell'i alfalardan Scott korur. Morrell ise ona nemotonu söyler.
Nemetonun yerini ne yazık ki Derek ve Peter'da öğrenemiyoruz. Çünkü Talia onların anılarından bu yeri silivermiş.
Nemetonda ise şerifin karısı Claudia'nın ölümünü dinliyoruz.
Deaton ise nemetonun yerini bulamayacaklarını anlayınca farklı bir yol deneme kararı alıyor. Lakin bunun için Scott gerekli.Stiles ve Deaton Scott ile buluşuyor.
Amaç vasiler yerine çocuklarının vekil adak olup onların ölmesi ardından Deaton'un onları getirmesi.
Ama olay bu kadar basit değil tabi ki.
Ölme ihtimallerinin yanında Deaton başka bir tehlikeden bahseder direkt alıntılıyorum.
"Nemeton'a gücünü geri vereceksiniz. Uzun zamandır güçsüz olan bir şeye. Bu tür bir güç mıknatıs gibidir.
Bu doğaüstü şeyleri kendine çeker. Argentlar gibi bir ailenin günlüklerinin sayfalarını dolduracak şeyleri. Onları bir fener gibi buraya çekecektir."
3 vekil adak yanlarında vasilere dair anlamı olan bir şeyle ölüm havuzuna girerler.
Stiles babasının rozetini,Allison babasının yaptığı gümüş kurşunu,Scott ise babasının annesine aldığı saati...
Üçü de suya girecek ve ölene kadar onun içinde kalacak ama onları döndürmesi için aralarında duygusal bağ olan biri gerekli.
Lydia-Stiles,Deaton-Scott,Allison-Isaac...
Evet sondaki ikili umarım ki Scott'un gözünü açmıştır. Ayrıca Isaac Allison aşkı istemiyorum senaristlere duyrulur.Benim istememe sebebim Isaac ile Scott'un arasının bozulacak olmasını...Ama bana katılan fanlarında olduğunu düşünüyorum.
Stiles Scott'a ölme ihtimaline karşı şunu söyler.
Kim gelmiş,ne zaman gelmiş,hangi ara gösterdiler ki,ben neyi kaçırdım?
Scott'un babası gelmiş ama alnında yazmıyor ki bilelim.
Stiles'i sıkıştıran FBI ajanı meğersem Scott'un babasıymış.Yuh artık!
Derek ise alfalığını bırakıp Cora'yı kurtarma adımını atmıştır.

 Vekil adaklarının ölüme attığı adımla bölüm son buluyor...

2 yorum:

  1. Son bölümü izlemedim yoğundum hemen izliyorum:):) çooooook heyecanlı bu dizi aylarca beklettiler ya bizi bravo onlara:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en kötüsüde 12. bölümden sonra sezon arası yapacak olması hem de ocak ayına kadar :(

      Sil