23 Ağustos 2015 Pazar

TEEN WOLF 5. SEZON 9. BÖLÜM

Korku Doktorları'nı Dövmeye Giden Scott'un Dramın-Bir Dostluğun Bitiş Sinyalleri
Spoiler...
Bölüm açılışı Scott'un iç sesiyle yapılıyor. Beş gündür kimseden ses seda çıkmadığını söylüyor,astımın kötüleştiğini,herkesin birbirinde uzaklaştığını anlatıyor,Parrish'in durumundan hem Parrish'e hem Şerif'e bahsedilmediğini de ekliyor. Ben tam galiba bu bölümü  Scott'un ağzından izleyeceğiz derken,Scott'un bunları Theo'a anlattığını ortaya çıkıyor.Hatta birde hala sürüde olmak istiyor musun?diye sormaz mı? Sakinimm...

Theo soluğu korku doktorlarının yanında alıyor ve daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söylüyor.Onlarsa yakında gerçekleşecek yerberi dolunayına kadar zamanın var diyorlar. Korku doktorlarının amacı Hayden'i öldürmek,Theo ise onu yaşatmak istiyor. Üstüne üstlük bana sürü sözü verdiniz diye korku doktorlarını trip atıyor. Theo cin olmadan cin  çarpmaya kalkışıyor.
Hayden ile Liam ilişkilerini bir  hayli ilerletmişken kötü sürprizle  karşılaşıyorlar.Hayden'in burnu kanıyor ama gri renkte.
Stiles ile Lydia Nemeton'u arıyorlar,lakin bulamıyorlar.Stiles cesetlerin ortaya çıkma düşüncesi ağırlında ezilmiş zaten.Lydia'ın Parrish'e söyleyelim artıkın sözüne karşı çıksa da Lydia durumu Parrsih'e anlatıyor.
Liam ise dolunayı Hayden ile geçirme kararı almış,bu durumu herkesten sakladığı için Scott'tan köşe bucak kaçıyor.
Corey ise gücünü sınarken gri kanlara bulanıyor ve hastaneye kaldırılıyor.
Stiles'in olayını Scott'a söylemek için can atan Theo ile birlikte hastaneye doğru yol alıyorlar.Arabada Theo Stiles'in Donovan'ı öldürmesini milyon kat abartıyor,onu zevkle öldürmüş pozisyonu çiziyor.
Scott'un nutku tutuluyor.Hastaneye varıp ortalığı darma duman görünce konu kısa bir anlığına unutuluyor ve Corey'in kaçtığını görüyorlar.Corey'in duvarlara bukalemun gibi uyum sağlama yeteneği var  ama bu yetenek onu korku doktorlarından gene de kurtaramıyor.
Theo ve Scott Corey'in cesedini buluyorlar.
Malia ise sınıfında bir kızın Chimere olduğunu keşfediyor ve gelişen olaylar kızın korku doktorlarından biri tarafından öldürülmesine yol açıyor. Hem de Malia'ın gözleri önünde.Yine yeniden.
Lydia ise Parrish ile Nemeton'u bulmaya gidiyor.Ve hiçbir şey hatırlamayan Parrish cesetlerle kaplı Nemeton'u buluveriyor.
Şerif ise gri kanı aramak için teknolojiden yararlanıyor ve kütüphane ilk durağı oluyor,tahmin edildiği gibi orada kan izlerini görüyor.
Ve soluğu Theo'un yanında alıyor.Theo Şerife bambaşka bir hikaye anlatır.İşte Donovan Stiles'i sordu,üstümü yürüdü falan filan en sonunda kazara öldürdüm ama polise haber verdiğimde ceset gitmişti diye bağlar.
Hayden ve Liam kaçarlarken mekanı korku doktorları basıyor tabi ki Liam kendini koruyamıyor olaya Scott ve Theo dahil oluyor.Tahmin edildiği gibi Scott sağlam bir dayak yiyor.
 Hayden'e  korku doktorların bir şey enjekte etmeyi başarıyorlar.
Hayden,Liam ve Theo arabada giderlerken Theo alttan alttan Liam'a Hayden'in kurtadama dönüşmesi fikrini sokuyor.
Parrish ise meydanda iki ceset varken yapılacak en doğru şeyin kendini hücreye kilitlemek olduğuna karar veriyor.
Scott ve Stiles'in hesaplaşma anı geliyorlar,yağmurun altında Scott Stiles'e Donovan'ı soruyor ayrıca Theo'nun kendisine verdiği ikili anahtarı Stiles'e veriyor.
Stiles olayı bölük pörçük anlatma gafletinde bulunuyor ve Scott'un olumsuz düşünceleri bunun üzerine kesinleşiyor. Bu esnada derdini anlatmaya çalışan ama Scott anlamayınca da sinirlenen Stiles son çare olarak Scott'a yaklaşmaya çalışıyor ama Scott elinde anahtarı görünce bir an tırsıyor.
Sadece bir saniye süren bu an pek çok şeye bedeldi aslında.
Son sahnede ise Liam Scott'a Hayden'i dönüştür diyor Scott ise hayırı basıyor.


Bu yorumda dizinin olumsuz gidişatına değinmeyi düşünüyordum,ama en iyisi sezon finalinden sonra saydırmak diye karar verdim.O yüzden bu yorumu çok kısa tutacağım ve 3. sezon 6. bölümü hatırlatacağım sizlere. Orada da böyle bir sahne vardı.Scott transa girmiş ve kendini öldürecekti ama Stiles onunla birlikte ölüme giderek onun kurtulmasını sağlamıştı.
Bir tarafta Scott'un elindeki patlayıcıyı gocunmadan tutan Stiles diğer tarafa daha bir kaç aydır tanıdığı Theo'un sözüne inanıp,Stiles'in elinde anahtarla kendine yaklaştığını görünce tırsan Scott...
Bu dostluk böyle bitmez,bitmemeli ve umalım ki bitmeyecek...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder