24 Ekim 2016 Pazartesi

CHANCE 1. SEZON 1. BÖLÜM

Uzun süredir yeni bir diziye başlangıç yapıp sizlere tanıtım yapmıyordum. Lakin Chance'in başrolünde çok sevdiğim aktörlerden Hugh Laurie'i görünce hemen izleyip yorumlama faslına geçtim.
Dizinin konusu şöyle Eldon Chance (Hugh Laurie) nöropsikiyatri danışmanı, kendisine gelen hastaları tedavi etmeyip onları uygun yerlere yönlendiren bir doktor. 

Hastalarına dair kısa kesitler izleyerek güzel bir başlangıç yapıyoruz. Ardından  Jaclyn Blackstone (Gretchen Mol) ile tanışıyoruz. Jaclyn kısa süreli hafıza kaybından tutun ikinci bir kişiliği olduğunu düşüncesine kadar pek çok dertten muzdarip. Bu belirtilerin ardında Jaclyn'in ayrı yaşadığı polis kocasının olduğunu anlasak da olayların derinine inemiyoruz çünkü Chance işi gereği onu başka bir doktora yönlediriyor. 
Chance boşanmış bir baba, pek çok şeye para yetiştirmeye zorlanırken antika masasını satmaya karar veriyor ve bu sayede hayatına D (Ethan Suplee) ve D'in patronu giriyor.
 D'in insanlara haddini bildirmeyi görev edindiğini fark eden Chance onun işine yarayacağından şimdilik habersiz. 
Günler hızla geçerken Jaclyn'in yeni doktoru Chance'e haber getiriyor. Jaclyn ne yazık ki darp edilmiş, doktorun ısrarıyla Jaclyn'i ziyarete giden Chance olayların içine çekiliyor. 
Bakalım Chance Jaclyn'i kocasının zulmünden kurtarabilecek mi?
Pek çok dizinin ilk bölümünün yerinin ayrı olduğunu düşünen biri olarak Chance'in ilk bölümünü ne yazık ki o kadar mükemmel bulmadım. Kesinlikle kötü değildi, iyiydi hatta ama bayıldım hevesi yaşamadım. 
Bir kaç madde ile sevdiğim ve sevmediğim yanlarına bakalım. 
İlk olarak dizideki pek çok şey belirsiz aslında bu kötü değil iyi bir durum ama çoğu karakterin yalancı olma ihtimali varsa biraz can sıkıcı oluyor. Bu yüzden özellikle Jaclyn ve D'e karşı aşırı temkinliyim doğal olarak iki karaktere de sempati besleyemiyor, mağdur iseler yanlarında olamıyorum. Bölümler ilerledikçe hangi karakterin hangi tarafta olduğuna dair bir ipucu yakalayabileceğimizi düşünüyorum. 
İkincisi Chance karakterinin fazlasıyla klişe bir tip olması. Boşanma durumları, geçmişinden mimli olması vs. Bir de madem Suzanne onun hakkında böyle bir bilgiye sahipti de neden illa Jaclyn'i ziyaret et dedi. İlk bölüm için göze batan bir detay. Mesela Chance'in geçmişini bize başka bir karakter ima etse daha iyiydi. 
Chance ilk bölümdeki şaşkınlık halini üstünden attığında daha güzel bölümler izleyeceğiz gibime geliyor.
Üçüncüsü D karakterine karşı temkinli olsam da oldukça sağlam bir karakter olduğunu hatta içten içe ana karakter D olsa nasıl olurdu? diye düşündüğümü itiraf edeyim. Gerçekten duruşuyla, tavırlarıyla hatta az konuşmasıyla en önemlisi hal edene hakkını bildirmesiyle sevilecek bir karakter imajı çizdi.Son andaki şiddet patlaması hariç.
Şimdilik bu kadar yazıyorum izledikçe, karakterleri tanıdıkça daha kesin şeyler yazabileceğim. İlk bölüm IMDb'den 8.8 puan almış ki ben bu durumda biraz Laurie faktörü görüyorum ama yeni bir dizi arıyorsanız şans verebileceğinizi de ekleyeyim. Son görüşüm bölümler ilerledikçe mükemmelleşeceği ve sezon finallerinin bizi şok edeceği yönünde. 




4 yorum:

  1. Hugh Laurie'yi duyunca bir heveslenmiştim ama pek sarmadı 😐 West World seyrediyorum zaten 4. Bölümde daha çok güzel ve değişik bir dizi onu tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz diziyi duydum, merak ediyorum lakin ne zaman izleyebilirim bilmiyorum :)

      Sil
  2. Hause diye bir dizi vardı ona benzettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iki dizide aynı aktör doktor rolünde ondan anımsatıyor galiba :)

      Sil