16 Temmuz 2013 Salı

TEEN WOLF 3. SEZON 7. BÖLÜM

Son bölümlerde kendini aşırı belli eden kalite bu bölümde de kendini gösterdi. Özellikle Stiles'in bazı sahneleri beni gülmekten öldürdü. Dizide bir büyük gizem kısmen de olsa çözüldü. Kali hepimizin kara listesine temelli girdi.
Bölümü yüksek oranda spoiler içeren bir şekilde incelersek.
Açılışta hasta akınına uğramış acil servisteyiz.Melissa doktoru beklerken yaralılara yardım etmekle meşgul. Bu sırada Scott ona yemek getirir. Ve acil servisin tek ziyaretçisi olmaz. Ethan hastalan Danny'de hastaneye getirir.Danny'nin ökse otu aldığını fark eden Scott olayda bir gariplik olduğunu anlar. Ve bu arada hala doktor olmaması sebebiyle Scott'un annesi Danny'i tedavi eder.
Ethan ise Danny'e bir şey yapmadığını açıklamakla meşguldür.


Bu alfa sürüsü eğer Lydia bir şey yaparsa elimde kalacak yetti ama.
Ve bu arada doktorun Darach tarafından kaçırıldığını anlıyoruz. Şifacı grubundan 2 kurban bulunuyor. 3. kurbanın kim olacağı bilinmezken,Scott annesi için endişeli. Onun da şifacı kesiminden sayılacağını düşünüyor.
Ve Isaac ile onu korumak için annesinin odasında sabahlıyorlar. Ama uyarak korumak nasıl bir korumadır acaba. Herhalde rüyalarında durduracaklar saldırganı.
Bu arada alfa sürüsü Derek'in evine geleceklerine dair işaret bırakmışlar.
Stiles 3. şifacının kim olduğunu düşünürken şifacı onları alıyor.
Scott'un patronu kaçırılacağına Scott'a haber veriyor.
Ve Boyd alfa sürüsünü yenmek için elektrik kullanma fikrini öne sürüyor.

Scott ve Stiles ise Veterineri bulmak için doğaüstü yeteneği olan birinden yardım almak zorunda olduklarını anlarlar.Bu kişi ise tabi ki Lydia'dır. Üstelik Derek Lydia'nın Aiden'le bir daha görüşmemesini istediğini söylesin diye Cora'yı onun yanına gönderir. Stilis,Lydia,Cora üçlüsü ruh çağırma seansı yapmaya çalışırlar. Tabi ki burada gülümsemek elde değil.Lydia az çok hepimizi sinir etti orası kesin.

Bu arada Deucalion Scott'a bu gece ya veterinerin ya da Derek'in öleceğini söyler.Ve ona akımı takip et diyerek büyük bir ipucu verir. 
Melissa ve şerif kendi çapında iz sürerek olaylara bir çözüm bulmaya çalışırlar. Tıpkı Allison'un babası gibi...
Allison babasının haritasını keşfedip Scott'a haber verir.Haritada ölen ve ölecek olan bütün kurbanların yeri işaretlenmiştir. Yani veterinerin yeri net değildi. 7 seçenek arasında kalmıştı.
Bu arada Danny'in bir kurban değil ama bir hedef olduğunu anlayan Stiles onu hastanede ziyaret gider. Ve gülmekten öleceğiniz diyaloglar bırakır geride.



Bu ziyaret sayesinde kayıp öğretmen Harris'in fizik dersi için Danny bir proje yapmış. Ama Harris projeyi onaylamamış. Jeomanyetik alanlarla ilgili projede Allison'un babasının tıpkısı bir haritada ortaya çıkınca. Cora'nın da yardımıyla veterinerin yeri bulunur.
Bu sırada Boyd'un akım planı işe yaramıştır çünkü alfa sürüsü elektriği kesmiştir.Artık tek yol kavga etmektir.
O tırnaklarını tek tek çekip,saçlarını yolmak için can attığımız Kali bakın ne yapmış.


Jennifer'ı öldürmekle tehdit edip teke tek kavgaya var mısın diyor.
Derk'in cevabına ölünür.

Scott veterineri kurtarmak için üçlü grup ise Derek'e yardım için giderler.
Şalterleri açıp yardımda bulunurlar ama sonuçları hiç iyi olmaz.
 Şalter açılırken Isaac Jennifer'ı korur ama Boyd için aynı şeyleri söyleyemeyiz. (Dip not bu Jennifer bayağı şanslı vesselam) İkizler Derek'i tutup Kali'de Boyd'u onun pençelerine doğru itekleyince  Boyd bizlere ömür.
Ölürken Erica'nın nasıl öldüğüne de ışık tutuyor. Erica'yı da tekrar görüyoruz.Millet Erica'yı da Kali'nin öldürdüğü gerçeği ile artık Kali düşman karakterler listesinde 1. sıraya oturdu.
Ve tabi olay karşısında Derek'in acısı...
Veterinerin çevresinin tozla kaplı olduğunu gören her şeye rağmen ona ilerlemeye çalışır ama nafile.Ve bu zorlama esnasında Scott'un gözleri kırmızı olur.

Scott kurtaramasa bile ipuçlarını birleştiren şerif veterineri kurtarıyor. Ve 1. bölümden beri kıvrandığımız alfa konusuna açıklama getiriyor.
"Nadiren görülen bir şey olsa da bir Beta gücü bir başkasından çalmadan ya da almadan Alfa ya dönüşebiliyormuş.Buna Gerçek Alfa deniliyormuş.Karakter gücü saf bir şekilde erdemle ve yalnızca iradeyle gelişen alfa. "
Scott'un gözleri neden kırmızı ya da alfa olayı nedir ? sorularını cevaplandırdıktan sonra veteriner ve Scott bildiğimiz bir şeye değiniyor.
Deucalion Derek'in peşinde değil senin peşinde diyerek beklediğimiz haberi veriyor.
Bu arada büyükbabayı ziyaret eden eden oğlunun tekrar ziyaretinden sonra Allison'da teşrif buyurdu ziyarete hadi bakalım.
Dip not:Ölürse dizi biter karakterlerinden sayılmayan Isaac için ölmesin diye şimdiden imza mı toplasak?Hayır yani geçen sezon Derek'in dönüştürdüğü 3 kişiden bir o kaldı da ayağımızı denk alalım dedim.






6 yorum:

  1. Bende Isaac için imza toplamalıyız. O ölürse diziyi bırakırım :P falan değilde yani onu öldürmeyinnn :(( Scot'un yerine o geçsin hatta! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. scott yerine falan geçirmezler ama klaus gibi ona da ayrı dizi yapsınlar ya bol bol izleyelim olmuyo böyle :)

      Sil
    2. he ayrı dizi olursa da olur :)))

      Sil
  2. film harika...hickimse filmden cikmasin....isaac,scott,derek,cora ve s. her biri onemli bu film icin hepsinin rolu super....iyiler olmesinde boyd gibi kim olurse olsunnn...!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belli karakterlerin ölmeyeceği garanti ama korkum ısaac gibi tan karakter olmasına rağmen sevgimizi fazlasıyla kazanan karakterlerden birisinin ölmesi.

      Sil