5 Eylül 2012 Çarşamba

SİLAHSIZ-GUNLESS

KANADA YAPIMI WESTERN FİLMİ
  İncelemeye başlamadan önce şunu belirteyim ki ömründe taş çatlasa 5 kovboy filmi izlemişimdir. Silahsız izlediğim ender kovboy filmlerinden biridir. İncelerken kovboy konusuna hakim olmadığım anlaşılacaktır.
Şimdi bunları niye belirttim onu söyleyeyim, Filmin hakkında yapılan yorumlar kovboy türü olarak değerlendirmeyeceği yönündeydi ve ben aşina olmadığım türde olsa bu eleştiriyi doğru buluyorum. Film kovboy filmi gibi ama işleniş yüzünden western türü arada kaybolmuş, özetle öyle ahım şahım western türü beklersiniz hayal kırıklığına uğrarsınız söyleyeyim.

   Konuya geçelim.Montana Kid(Paul Gross) ödül avcılarından kaçıp, kendini Kanada'nın şirin bir kasabasında bulur. Ve kasabanın demircisi Jack(Tyler Mane) ile tartışır , demirciyi düelloya davet eder. Ne yazık ki kasaba da kimse de silah yoktur ve düello ertelenir. Kasabanı güzeli Jane Taylor(Sienna Guillory) bozuk tabancasını rüzgar gülünü yapmaya yardım ederse Montana'ya vermeye razı olur. Tabi tabanca eline geçse bile tamiri çok zordur.Özetle düello olacak mı , ödül avcılarına yakalanacak mı, Jane ile aşk yaşayacak mı? merakımız oluşuyor.Bu arada kasaba halkına hayran kalmamak elde değil.Zaten  böyle bir maceraya hasret kalmalarını geçtik, dergiler de çıkmış ünlü bir kovboyun düello yapacak olması kasabayı şenlendirir.Aslen de kasaba çok sıcakkanlı ve yardımsever es geçmemek lazım. Kasaba halkından en çok Larry'in(Michael Eklund) oyunculuğunu beğendim. Bir de dikkatimi çekti, ödül avcısı Cutler(Callum  Rennie) Lie To Me dizisindeki Lightman gibi milletin suratına bakıp doğru mu yalan mı söylüyor  anlıyordu. Yani durumu gözünüz bir yerden ısırırsa Lightman izlemişseniz orasıdır işte.
 Filmi genel olarak değerlendirirsek pek türünü bulamamış ama ortalama bir film diyebilirim. Biraz aile sıcaklığı, hafif  komedi, az biraz da kovboy arayanlar için ideal.
 Dipnot film bitince 5 dakika kadar çekim hatalarını gösteriyorlar. Bence bazı hatalar filmdeki esprilerden bile daha komik izlemeden kapatmayın derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder