4 Eylül 2012 Salı

VAMPİR AVCISI :ABRAHAM LINCOLN - ABRAHAM LINCOLN : VAMPIRE HUNTER

    TARİHE VAMPİR KARIŞTIRMIŞLAR 
   Film köleliği kaldırmış olan eski ABD başkanı Abraham Lincoln'un hayatının pek çok yerine vampirlerle ilgili olarak kılıf uydurmayı başarmış bir yapımdır. 
   Özeti Abraham daha küçükken siyahi arkadaşının kölelik olayları yüzünden kırbaçlanmasına göz yumamaz ve onu kurtarmaya çalışır. Tabi başaramaz ve kendisi de kırbaçlanır. Babası üstü de olsa da adamı döver ve çocukları kurtarır. Esas patron gelir ve tartışma çıkar bu tartışma da Abraham'ın annesi filmin en güzel repliklerinden birini söyler."Herkes özgür olana kadar hepimiz köleyiz." Neyse patron Jack Barts (Marton Csokas) aileye  kin güder ve vampir olduğu için soluğu gece annenin kanını içmekte alır. Abraham gece durumu görür ama anlamlandıramaz. Ertesi gün anne hastalanır ve ölür. Abraham babasının ısrarı ile hiçbir şey yapmaz ama babası  ölünce soluğu Barts'ın yanında alır. Ama vampir olduğu bilmeden. Neredeyse ölecekken Henry (Dominic Cooper) yardımını koşar ve onu vampir avcısı olmak üzere yetiştirmeye başlar.Henry'nin sırrını çözmeniz 5 dk bile almaz. Bu arada yetişkin Abraham'ı Benjamin Walker canlandırıyor. Abraham hem hukuk okumak hem de vampir avlamak için Springfield'e taşınır. Orada ona Joshua Speed(Jimmi Simpson)  destek olur. Abraham bir süre onun dükkanın da çalışır. Mary Todd(Mary Winstead)'a burada aşık olur. Ve vampir avcılığı yüzünden çok güçlü vampir Adam( Rufus Sewell) tarafından da takibe alınır. Tabi olaylar öyle bir hal alır ki Abraham siyasete atılır. Amacı köleliği kaldırmak ve vampirlere karşı savaşmaktır. 

  Filmin artıları ve eksileri.
 Artılar, öncelikle mükemmel görsel efektler 3D ile buluşunca ortaya şahane bir görsel şölen çıkıyor. Bence film bu yüzden tam sinema da izlenecek bir film. Kesinlikle bol aksiyonlu. Oyunculuklar çok iyi. Abraham Lincoln'un yaşlandırılması gördüğüm en başarılı makyajlardan. Bir de derin mesajlar içeren replikler. Misal ben en çok şu ikisini beğendim."Herkes özgür olana kadar hepimiz köleyiz." ve  "Sadece vampirler değil fikirler de sonsuza kadar yaşar"
  Eksiler, bir kere ben köleliğin kaldırılması bir tarihi bir olaya tutup da vampir karıştırmalarına karşıyım. Bence vampirlik tarihi olayı geri planda bırakmış ki bu üzücü bir durum.Ve bunun amacı bariz şekilde izleyici çekmek bence. Yani şimdi adam sadece Abraham Lincoln'un hayatını anlatsa ya da ülkesini vampirlerden kurtaran birini anlatsa ya tarihi film sevenleri ya da vampir filmi sevenleri çekecek. Ama şimdi bırakın iki kulvardan izleyici çekmeyi bunların yanında sırf filmin adından kaynaklı meraklananları bile filme çekmeyi başardılar. Sonra filmde sağlam bir kurgu, ya da size şaşırtıcak şeyler hiç yok. Çok vampir filmi ve dizisi seyredenler vampirlerin yaşamındaki bazı durumları saçma bile bulabilir ki onlar filmi sırf mantıklı kalıba uydurmak için eklenmiş özellikler. 
  Neyse fazla uzatmadan görsel şölen arayanların izlemesini tavsiye edebileceğim film için şimdiden iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder