12 Mart 2016 Cumartesi

THE VAMPIRE DIARIES 7. SEZON 9. BÖLÜM

Spoiler... 
3 yıl sonrasında Damon'u kurtarmak için harekete geçen Stefan'ın Valerie ile sevgili olduğunu öğrenmemiz beni pek şaşırtmadı çünkü Caroline'in Stefan'a duyduğu öfkenin en büyük sebebi olsa olsa bu olur diye düşünüyordum.
Günümüzde...
Lily'in cenazesi dört kişinin katılımıyla gerçekleşir, Damon tabuttaki kadına bile öfkesini kusar.
Stefan ve Damon Bonnie'in yer bulma büyüsü sayesinde Julian'in peşine düşer. Damon Julian'i öldürme hedefinden bayağı bir caymıştır ama Stefan'ın peşinden ayrılmaz.

Yolculuk boyunca mızmızlanan Damon yolculuğu uzatmak için elinden geleni yapar. Sonunda ise onlar Julian'i değil Julian onları bulur.
Sarhoş Julian Lily'i kaybettiği için derbeder olmuştur ve bir kaç bölüm önce bulunan kılıca Phoenix Taşı'nı takarak kardeşlere bir asır hapsolduğu cehennemi anlatıyor ve anlıyoruz ki Julian arkasına 4 arkadaşını almış ve kardeşlerin hakkından gelmeye niyetli.
Damon etrafı ateşe vererek Stefan'ı oradan çıkarıyor. İkili atışıyor ve Damon Stefan'ı tek başına bırakıyor. İşin özü Damon Julian'dan bayağı tırsmıştı bence.
Caroline hamilelik hormonları yüzünden kafayı yer en son çareyi Noel'i annesinin mezarında geçirmekte bulur.
Bonnie ise arkadaş aradığı için peşine takılan Nora'dan Julian konusunda yardım alır.

Ayrıca kendisi de Nora'a Mary Louise'i unutması konusunda tavsiyeler verir. Mary Louise ise Nora'nın yanına gider ve ondan özür beklediğini söyler. Bu muhabbettin sonu iyi gitmez ve ikili ayrılır.
Stefan Valerie'i arar ve yardım ister. Valerie Mary Louise'i rehin alır. Stefan bunu Julian'a haber verir. Julian bunu Nora'a haber eder. Nora hemen öfkelenir ve Bonnie'i bayıltır. 
Julian ise Salvatore malikanesine gelir. Olaydan bihaber Damon'a hesap sorar.
Ardından Stefan olaya dahil olur ve kavganın sonucunda  Julian kılıcı Damon'a saplayıp kaçar. 
Stefan bin pişman bir halde Damon'un başında beklerken Caroline gelir. Damon'u tabuta yerleştirirler, Bonnie baygın olduğu için ona ulaşamazlar. 
Mary Louise ise Valerie'in elinden kaçırılır.
Damon tabutta yatarken Caroline ve Stefan çare arar. Damon ise savaş cehennemine hapsolmuştur bile. 

Bir kaç bölümdür her zamankinden daha duyarsız, zalim bir Damon profili çizen senaristler Damon'u delirtecek bir cehenneme hapsettiler bakalım sonu nereye gidecek? Hele de aynı cehenneme Stefan'ın da hapsolması bu konunun bir kaç bölüme yansıyacağını düşündürtüyor bana. 
Onun dışında herkes ya Valerie'i ya Julia'i suçlarken bir kişi bile "bağı habersiz kıran Mary, Julian'ı serbest bırakan Mary suçun büyüğü Mary'de" demedi onu geç Mary bir de özür bekliyor ya şaka gibi resmen.
Nora bu ne öfke kuzum? bir soluklan bir sakinleş, eline geçirdiğin ilk silahla Stefan'a saldırma. Ne kadar meraklıymış savaşmaya.
Son söz ortak bölüm geldi ve ben hala gerilerdeyim merakla izleyeceğim diğer bölümleri.

6 yorum:

  1. Ben biraz korkak biri olarak pek tercih edemiyorum ama keyifli bir post olmuş :) takipteyim, sizi de benim bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. yarım yamalak bakıyom buna arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen benim de bırakasım geliyor, bakalım daha nereye kadar :)

      Sil
  3. Eşim izler bu tarz dizileri;) Benim pek aram yoktur dizilerle,çok güzel anlatmışsınız.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil